PEOPLE

10 lucruri pe care nu le știai despre Vladimir Putin

Poate cel mai controversat om politic al timpurilor noastre, Vladimir Putin este în mod sigur o figură care nu trece neobservată. Extrem de discret cu viața sa privată, acest subiect este unul tabu în Rusia. 

 Iata 10 lucruri pe care nu le știai despre liderul rus:

  1.  S-a născut la 1 Octombrie 1952 în Leningrad, Rusia. Tatăl lucra într-o fabrică metalurgică, iar mama era casnică. În primii ani ai vieții a împărțit un apartament împreună cu părinții săi și alte două familii.
  2.  Deși pe vremea aceea religia era interzisă în Uniunea Sovietică, mama sa l-a botezat în secret în rit creștin-ortodox.
  3.  La vârsta de 16 ani era deja expert în sambo, o combinație rusă între judo și wrestling.
  4.  A jucat handbal și a lucrat la stația de radio a școlii, unde obișnuia să pună Beatles și alte formații rock cunoscute la acea vreme.

vladimir_putin_as_a_child

  1.  De mic îi plăceau filmele cu spioni, de aici apărând și dorința de a lucra la KGB (serviciul secret rus), lucru care s-a și întâmplat într-un final.
  2.  La începutul anilor `80 a cunoscut-o pe cea care avea să îi devină soție, o profesoară de engleză și franceză pe nume Lyudmila. La scurt timp se căsătoresc și au două fiice, Maria și Katerina.

dailymail-co-uk

  1.  Putin este destul de discret în ceea ce privește preferințele sale culinare, însă s-ar părea că este mare fan al înghețatei cu fistic, în ciuda temperaturilor scăzute din Rusia. Cât despre obiceiuri culinare, s-ar părea că mâncarea îi este testată de otravă la fiecare masă.
  2.  Și-a scris autobiografia pe care a și publicat-o ulterior, „First Person” ( La Persoana Întâi) – de Vladimir Putin. Cartea este disponibilă și pe amazon.
  3.  În 2007 a fost desemnat „Persoana anului 2007” de către revista americană Time. Premiul este acordat pentru o „pricepere extraordinară de lider, pentru preluarea unei tări care se află în haos și căreia i-a adus stabilitate”, a declarat la postul de televiziune NBC Richard Stengel, redactorul șef al revistei Time.
  4.  A divorțat în 2014, după 30 de ani de căsătorie.

Äèðåêòîð Ôåäåðàëüíîé ñëóæáû áåçîïàñíîñòè Ïóòèí

Sursa foto: dailymail.co.uk

About the author

Oana Gavrilescu

Leave a Comment