EVENIMENT NEWS

20 de români blocați în Mexic

http://mediartv1.freenode.ro

20 de turiști români au rămas blocați în Ciudad de Mexico, din cauza unor proteste spontane, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă.

„Ambasada României la Ciudad de Mexico are în atenţie cazul a 20 de cetăţeni români aflaţi în scop turistic pe teritoriul Statelor Unite Mexicane. Grupul de turişti se îndreapta către localitatea Tuxtla Gutierrez, urmând ca la 4 aprilie să revină în România. Aceştia au contactat misiunea diplomatică română la 27 martie a.c., pentru a solicita sprijinul, întrucât au rămas blocaţi în statul Oaxaca din cauza unor manifestaţii spontane organizate la ieşirea din satul El Camaron”, precizează MAE.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro

În momentul actual, turiștii așteaptă să se rezolve această problemă. Nu li se poate asigura cazare într-un hotel, deoarece străzile sunt blocate de protestatari. Toate părțile implicate încearcă să găsească cea mai rapidă soluție pentru continuarea drumului turiștilor.

„Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine legătura atât cu autorităţile competente, cât şi cu grupul de turişti români şi acordă asistenţă consulară, în limita competenţelor”, mai precizează MAE.

 

About the author

Crina Rădulescu

Leave a Comment