BUZZ PEOPLE TIMP LIBER

7 lucruri pe care nu le ştii despre Coreea de Nord

http://www.koogle.tv

Este ţara cu cel mai dur regim din lume. De la faptul că eşti executat dacă vorbeşti de rău guvernul sau conducătorul, până la absenţa internetului sau a cinematografiei internaţionale, uite şapte lucruri pe care nu le ştiai despre republica rotofeiului Kim Jong-ul, Coreea de Nord:

 

http://www.huffingtonpost.com

http://www.huffingtonpost.com
  • Marijuana este legală, şi, de asemenea, ea nu este considerată un drog. Ea poate fi cultivată oriunde în ţara cu cel mai dur regim din lume. Planta poate fi văzută pe marginea oricărui drum, iar fumatul acesteia pe stradă este considerat normal. Marijuana este populară mai ales printre soldaţii tineri coreeni.

http://www.koogle.tv                                                                                     http://www.koogle.tv

  • Guvernul are dreptul să ucidă, să înrobească, să tortureze, să răpească şi să impună avorturi, toate acestea fiind considerate, în celelalte ţări, crime împotriva umanităţii. De asemenea, dreptul la libertatea de exprimare este suprimat. Singurele canale media prezintă programe impuse de regim.

www.kcbler.com

www.kcbler.com

 

http://www.dailymail.co.uk

http://www.dailymail.co.uk

 

  • Doar 28 de tunsori sunt considerate legale. 1O dintre acestea sunt pentru bărbaţi, iar 18 dintre ele sunt pentru femei. Bărbaţii tineri nu au voie să aibă părul mai lung de trei centrimetri, iar bătrânii îşi pot ţine lungimea părului până la şapte cm. De cealaltă parte, femeile căsătorite sau cele în vârstă trebuie să aibă părul aranjat scurt, iar tinerele au dreptul la o podoabă capilară lungă.

www.hrw.org

www.hrw.org

  • Coreenii de Nord nu au dreptul la timp liber. Regimul impune populaţiei un program de muncă de şase zile pe săptămână, oamenii fiind „încurajaţi” ca în cea de-a şaptea zi să muncească benevol, dar totuşi forţat. După ce termini liceul, guvernul le dă nord-coreenilor un loc de muncă pe viaţă.

http://culturetown.org

http://culturetown.org

 

  • Nici la calendar nu ne potrivim cu nord-coreenii. Acum ei sunt în anul 105, nu în 2017. Anii au fost calculaţi după data naşterii conducătorului răposat Kim ll-Sung, cunoscut şi sub numele de Kim Ir-Sen: 15 aprilie 1912.

 

http://m.gandul.info

http://m.gandul.info

 

  • Până la moartea lui Kim II-Sung,  liderul a fost nemuritor. Sau cel puţin aşa credeau nord-coreenii. Lui i-a fost dat titlul de „Zeu” sau de „Preşedinte Etern”, iar fiul acestuia, Kim Jong –Il, a fost considerat „Soarele Naţiunii”.

http://blog.i.ua

http://blog.i.ua

 

  • Cel mai mare stadion din lume se află în Coreea de Nord. El poartă numele „Rungrado May Day”, are peste 150,000 de locuri şi găzduieşte, anual, „Jocurile în Masă”.

 

About the author

Elena Străteanu

Leave a Comment