PEOPLE TIMP LIBER

Secretele din spatele trucurilor magice. Află cum ne păcălesc atenția magicienii.

de-ce-nu-suntem-magicieni-partea-a-doua-a
Scris de: Alexandra Petre

Mereu ne-am întrebat cum este posibil ca niște simpli oameni să facă diferite scamatorii incredibile. ”Probabil sunt magici, de asta se numesc magicieni” a răspuns un băiețel de doar cinci ani. Din păcate nu sunt magici, știu doar cum să ne păcălească atenția folosindu-se de diferite unelte.

Secretul numărul 1: Tăierea persoanei cu un fierăstrău

Este un truc clasic, realizat de mulți magicieni în timpul spectacolelor. Publicul aclamă și rămâne cu gura căscată, întrebându-se cum este posibil ca asistenta să fie tăiată pe din două iar apoi să danseze și să facă piruete. Ei bine,este foarte simplu: în interiorul cutiei nu se află o singură femeie, ci două, exact ca în imaginea de jos.

truc-1

Secretul numărul 2: Levitația

Cu toții ne-am dorit să putem zbura precum Peter Pan și eventual să nu îmbătrânim niciodată. Pentru al doilea ”truc” încă nu se cunoaște secretul, însă pentru levitație, da. Totul constă în supotul ascuns ingenios prin hainele lor. Magicienii sunt nevoiți să stea într-o anumită poziție pentru a camufla perfect scheletul construcției.

truc-3

Secretul numărul 3: ”Zig-Zagul” Uman

Acest truc este la fel de impresionant precum femeia tăiată de un fierăstrău. De data aceasta nu se află două sau chiar trei persoane, ci doar una. Cum este totuși posibil? Principalul avantaj îl reprezintă dimensiunile asistentei, deoarece sarcina sa este de a-și menține picioarele și mâinile într-o poziție verticală flexibilă conform cu redimensionările cutiei.

300805-650-1447658067magic1

Secretul numărul 4:  Dispariția paharului

Ce vedem noi: magicianul ia un pahar cu apă și îl acoperă cu o batistă, iar atunci cand ridică batista și o aruncă în aer, paharul de pe masă a dispărut.

De fapt, trucul are două părți importante: prima constă în existența unui inel de sârmă cusut în batistă, pentru a crea iluzia că paharul este sub batistă. A doua parte constă în plasarea paharului într-un orificiu secret printr-o gaură din masă.

301055-650-1447658033magic2

Secretul numărul 5:  Trucul lui Michael Jackson de ”anti-gravitație”

În videoclipul piesei ”Smooth Criminal” a lui Michael Jackson, acesta își înclină corpul la un unghi de 45 de grade, menținându-l drept. Secretul constă în pantofii concepuți special pentru acest truc. Acești patofi se pot fixa de un cui care iese din podea. Având picioarele fixate de sol, Michael Jackson a putut să învingă gravitația.

About the author

Alexandra Petre

Leave a Comment