NEWS PEOPLE

Anca Lupeș – PROFESOARA VEDETELOR

anca lupes

Cu toate că în industrie Anca Lupeș este un nume bine cunoscut, publicul nu știe foarte multe despre cea care a organizat chiar și concertul lui Michael Jackson în București. De mai bine de 11 ani a pus pe picioare propria firmă, iar din 2009 învață vedetele ce drepturi și beneficii pot avea în urma activității lor. În continuare veți citi despre un om care a pus umărul la construcția unei industrii, industria de showbiz românească.

Citește prima parte a interviului aici!

 

Cu ce artisti din Romania ai lucrat, dar din strainatate?

Sunt foarte putini artisti in Romania cu care sa nu fi lucrat deloc, niciodata, in special din generatia foarte tanara, care au aparut in ultimii 3-4 ani. Holograf, Loredana, Voltaj, Stefan Banica, Sistem, Smiley, Vama, Marius Moga… cum zice englezul: you name it!

Artistul international cu care am cea mai lunga colaborare (din 2009) este chitaristul multi-premiat cu Grammy, Steve Vai. Apoi am fost agent de PR pentru un mare numar de concerte ale unor artisti internationali de la Bon Jovi, Guns’N’Roses, Patricia Kaas, prima editie a festivalului Sonisphere cu nume sonore ca Rammstein si Metallica, pana la Deep Purple… o multime.

 

  1. Daca ar fi posibil ca peste noapte sa ai puterea sa schimbi 3 lucruri in lumea muzicala de la noi, de unde ai incepe si cum ai continua?

Simplu:

–          as pune accent mai mare pe profesionalism si as interzice expresia “las’ ca merge si-asa”

–          as face cursuri pentru artisti si organizatorii de spectacole intitulate “cum sa-ti iubesti publicul” pentru ca foarte multi dintre ei nu realizeaza cat de important este publicul pentru ei.

–          as dezvolta mass media specializata pe muzica de nisa.

 

  1. Care e cel mai mare regret al tau in cariera? Dar cea mai mare satisfactie?

Cel mai mare regret al meu este ca nu am parasit zona de management si booking de artisti mai devreme. La un moment dat devenisem atat de dezamagita de superficialitatea din piata, incat ma gandeam sa emigrez.

Cea mai mare satisfactie este ca nu am facut-o, adica nu am emigrat J Am avut ocazia sa-l cunosc si sa lucrez cu cel care mi-a devenit un fel de mentor – Steve Vai. El m-a sfatuit sa fac un pas inapoi, sa evaluez situatia, sa ma decid ce doresc sa fac din tot sufletul si apoi sa gasesc oameni in industrie care sa gandeasca la fel ca mine, cu care sa impartasesc acelasi set de valori si sa continui. Ceea ce se intampla acum. J

 

  1. Cum crezi ca va arata piata muzicala de la noi in 10 ani?

Mult mai bine decat acum, asa cum in prezent arata mult mai bine decat cu 10 sau 20 de ani inainte. Sa nu uitam ca in a doua jumatate a anilor 90 se canta la doze de spray, la telefonul mobil sau la orice alt obiect care de la distanta putea trece drept un microfon, iar tinerii “artisti” nu erau in stare sa scoata o nota pe gura nici daca viata le-ar fi depins de asta.

Echipamentele tehnice de concert au ajuns la nivelul celor de afara. Studiourile de inregistrari la fel. Productia muzicala suna tot mai bine.

Una peste alta, suntem pe drumul cel bun si ma astept ca in urmatorii 10 ani sa evoluam mult mai rapid catre nivelul de dezvoltare al industriei muzicale din tarile civilizate.

About the author

Gabriel Fereșteanu

Jurnalist, Evenimentul Zilei | Editor Coordinator ZDT.RO | Blogger at http://feresteanu.eu

Leave a Comment