EVENIMENT NEWS

Atacurile teroriste asupra Europei din ultimii doi ani

tessvardakis.files.wordpress.com

Un nou atac terorist a avut loc miercuri seara în Londra, la numai un an de la ultima tragedie din Bruxelles, Europa. Cel puțin 12 oameni au fost răniți în apropierea Podului Westminster, după ce o mașină a intrat direct în ei. Un polițist a fost înjunghiat, iar alți oameni au fost răniți în urma unor împușcături auzite lângă Parlament.

Prezentul atac terorist este al patrulea atac asupra Europei și al treilea revendicat de ISIS.

7 ianuarie 2015 – Paris, Franța: Revista de satiră, Charlie Hebdo, a fost principalul motiv al atacului.Je_suis_Charlie.svg Trei bărbați mascați și înarmați cu puști Kalașnikov au pătruns în redacția săptămânalului și au început să tragă la întâmplare. 12 persoane au murit, dintre care 8 jurnaliști și un ofițer de poliție. Alte zece persoane au fost rănite. Autorii atentatului au fost identificați. Doi dintre ei sunt frați franco-algerieni Said Kouachi (34 de ani) și   Cherif Kouachi (32 de ani), recent întorși din Siria, iar al treilea, Hebdo Hamyd Mourad (18 ani), s-a predat poliției. Eticheta #JeSuisCharlie a asaltat internetul imediat după atacul sângeros. Zeci de mii de persoane au adoptat acest slogan pentru a-și arăta solidaritatea față de victime.

 

paristribute 13 noiembrie 2015 – Paris, Franța: Parisul a fost luat prin surprindere  după ce mai mulți bărbați înarmați au pătruns în restaurante și într-o  sală de concerte, omorând 130 de persoane, printre care și doi români.  Șapte dintre atacatori și-au pierdut viața după ce s-au aruncat în aer.  Trei  purtau o centură cu exploziv, alți trei kamikaze au murit la Stade  de  France, iar ultimul pe bulevardul Voltaire, în apropiere de Bataclan.  Atacul a fost revendicat de ISIS. Președintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu național.

 

22 martie 2016 – Bruxelles, Belgia: Aeroportul internațional Zaventem și stația de metrou Malbeek, aflată în apropiere de instituțiile europene, au fost punctele în care zeci de persoane și-au pierdut viața în urma unor atacuri teroriste. Exploziile au omorât 35 de persoane, dintre care patru au murit la spital, și a rănit alte 340. Printre victime se află și patru răniți români, unul fiind minor. Atacul a fost revendicat de ISIS. _88900795_top-crop

Aceste atentate au avut loc după arestarea lui Salah Abdeslam, singurul supraviețuitor al atentatelor jihadiste din 13 noiembrie 2015 de la Paris. Ministrul de interne, Jan Jambon, a anunțat trei zile de doliu național.

About the author

Crina Rădulescu

Leave a Comment