NEWS

De ce e bine să faci sex? Beneficiile neștiute ale sexului!

lipsa-chef-sex-femei-barbati

Dacă îţi doreşti un organism sănătos şi pentru asta ai adoptat un stil de viaţă sănătos, care include o alimentaţie echilibrată şi mult sport, nu uita un alt aspect important: sexul înseamnă sănătate! Aşadar, fă dragoste cât mai des ca să fii cât mai sănătos! Pe lângă plăcerea pe care o produce şi pe lângă faptul că întăreşte legătura dintre tine şi partenerul tău, sexul are o multitudine de alte beneficii.

Puţini dintre noi ştim că sexul poate fi un remediu eficient pentru combaterea bolilor cardiovasculare, a cancerului şi chiar pentru eliminarea stresului. O partidă aprinsă de sex poate înlocui cu succes o jumătate de oră la sala de sport şi poate aduce numeroase beneficii organismului!

Sexul – remediul împotriva bolilor cardiovasculare

S-a demonstrat ştiinţific, în urma unui studiu efectuat de către cercetătorii americani, că o viaţă sexuală activă poatereduce considerabil riscul apariţiei bolilor de inimă. Astfel, bărbaţii care fac dragoste de cel puţin două ori pe săptămână, prezintă un risc foarte mic de a suferi un atac de cord, de exemplu. Studiul desfiinţează, aşadar, concepţiile vechi, conform cărora partidele pasionale de amor ar putea cauza apariţia acestei afecţiuni.

Înlătură stările depresive şi stresul prin sex

Sexul este şi un puternic antidepresiv. Îndepărtarea stresului şi a depresiei prin sex se datorează creşterii concentraţiei de estrogen în organism. Totodată, în timpul actului sexual organismul nostru produce şi o altă substanţă, numită dopamină, care distruge hormonii responsabili cu apariţia stresului. Orgasmul ajută la relaxarea întregului organism şi la crearea unei stări de echilibru emoţional-afectiv.

Combate apariţia cancerului de prostată prin sex

Un alt studiu a demonstrat faptul că sexul poate reduce considerabil riscul apariţiei cancerului de prostată. Substanţele nocive, considerate a avea un puternic potenţial cancerigen, pot fi eliminate prin ejaculare. Aşadar, bărbaţii cu o viaţă sexuală activă, care ejaculează de minim cinci ori pe săptămână, reduc cu cu 30% riscul de îmbolnăvire de cancer de prostată.

Sexul ajută la menţinerea siluetei

Sexul este, totodată, un alt fel de sport. O partidă de sex poate înlocui, aşa cum am menţionat deja, aproximativ o jumătate de oră de exerciţii fizice la sală. În timpul unui raport sexual se ard în jur de 200 de calorii. Sexul ajută nu doar la arderea caloriilor, ci şi la întărirea musculaturii. Aşadar, dacă nu ai timp de mers la sală, sexul poate fi o soluţie!

Sexul reduce durerile

Când se produce orgasmul, nivelul de oxitocină creşte. Oxitocina, cunoscută şi sub denumirea „hormonul fericirii” stimulează endorfina din organism, iar în modul acesta durerile sunt atenuate. De asemenea, prin sex creşte şi nivelul de estrogen care combate durerile menstruale.

Sexul este, aşadar, un remediu eficient atât pentru combaterea cât şi pentru tratarea unor afecţiuni serioase. Activitatea sexuală te ajută la menţinerea unei stări echilibrate de sănătate. Nu ezita, aşadar, să apelezi la această surprinzătoarea reţetă pentru sănătate!

Autor: Asist. univ. Drd. Simona Maria Vlădica – psiholog 

SURSA: SănătateaTV

About the author

Alexandru Dăscălescu

Leave a Comment