TIMP LIBER

Când toată lumea 1 mai

Prietenii tăi sunt plecați în mini-vacanța de 1 mai, dar tu ai rămas acasă din diverse motive. Nu fi trist, sigur nu ești singurul! E povestea voastră aici!

Când toată lumea e plecată…
Cunoști povestea, chiar foarte bine. E povestea aia cu „bă, ce facem de 1 mai?” și faci un plan cu prietenii, după care, în fața momentului împlinit, ori n-ai bani, ori ești la munci, ori ceva orice care să nu te lase să pleci cu prietenii. Și uită-te anul ăsta, în aceeași situație poate ca anul trecut, și acum doi ani, chiar trei dacă ne chinuim…
Te trezești în dimineața zilei de 1 mai, intri ca tot omul pe Facebook, deși bănuiești deja ce te așteaptă. Exact cum credeai! Check-in-uri pe autostrada Soarelui, în gară la București, în gară la Constanța, pe plajă, fotografii, „m-am întors la tine, iar și iar, mare albastră”, „dăm drumul la viață!”, „forțăm vara ;)”. Și tu abia te-ai trezit, te gândești dacă face mami niște mititei pe grătarul de la aragaz și dacă ai cu cine să ieși la o bere pe seară. Dai scroll pe Facebook, în timp ce fredonezi „nu pune, nu pune, nu pune, nu pune la sufleeet”. Îți vine să plângi sau să te forțezi să adormi la loc în speranța că te trezești și e deja 2 mai. Da’ crezi că pe 2 mai e mai liniștit? Sigur sunt oameni care nu au plecat pe 30 / 1 dimineața devreme, ci pe 1 seara, dar tu ai dormit și abia acum vezi asta. Plus alte zeci, poate sute de toate cele legate de plajă. Să mai menționez și știrile de la tv? „Uite cum se distrează tinerii de 1 mai! Litoralul este plin!”
Ce e drept, nu toți îs plecați la mare. Unii pleacă la munte… Sau la un grătar. Tu, până la frigider, să cauți mâncare.
Dar nu fi trist! Privește partea bună!… Nu știu care e partea bună, dar sigur există una! Glumesc, am găsit o parte bună. Dacă ești student, te-ai dus acasă, te-ai întâlnit cu prietenii și nu ai cum să nu te distrezi cu frații tăi. Dacă ai rămas în București, provincial sau nu, tot te-ai fi putut distra. 1. Legenda spune că orașul e mai liber, deci te poți plimba în voie. Legenda spune că, oricât de liber ar spune legenda că e orașul, parcurile sunt pline de bătrânei cu nepoțeii sau familiști care au băgat un grătărel în spatele blocului de dimi, apoi tre’ să facă mișcare, să dea pulpele de pui gios. Dar hai să ne luăm după prima legendă. Orașul e mai gol. Nu comentez asta, eu am mers acasă, la frații. Dar presupun că mergea de o înghețată mâncată în parc, pe iarbă, la Unirii. Vremea n-a fost deloc rea, prieteni sigur ai în București, deci nu ai scuză în caz că ai stat în casă și ți-ai plâns de milă.
Dacă te-ai fi uitat la meteo și, eventual, să și crezi, ai fi știut că, pe 2 mai, vremea se cam strică în toată țara, implicit la mare. Deci nu o să plouă doar peste tine, doar că tu nu stai la cort, la ~300km de patul cald și dușul fierbinte. Și nici nu dormi cu haina de iarnă pe tine. Decât dacă ai băut ca un porc și te-ai îmbrăcat gros, ca să nu faci frigul până acasă, dar ai sfârșit pe bancă, în parc.
În altă ordine de idei, nu fi trist, vine și vremea ta să mergi la mare. Ai stat, te-ai relaxat, te-ai astea, poți să-ți începi săptămâna odihnit și liniștit. În schimb, prietenașii de la mare or să fie epuizați, poate nici nu ajung bine acasă că tre’ să plece la job, facultate, ceva. Fă-le în ciudă cu somnul tău! Fii rău! Ia atitudine!
Sau plângi în continuare, cum oricum s-ar putea să faci. E abia 2 mai, e sâmbătă, poate reușești să ieși diseară în Kultur sau pe la Han, mâine e duminică, o să vezi check-in-urile de întors acasă, o să fii iar trist, o să-ți imaginezi deja cum sar toți cu povești pe tine „fraaaate, n-ai idee ce belea a fost la sunwaves!”
Lasă, o să treacă. Sunwaves e și la vară.
Îți urez o sâmbătă la fel de liniștită ca ieri, sau ca mâine. Să fii tu sănătos și… „nu plânge, Anăăă”
Ah, era să uit. Am găsit asta pe News Feed. S-ar putea să te amuze.
Kudos beach

About the author

Ana-Maria Dumitrașcu

Leave a Comment