LIFE HACKS

Care este prânzul copiilor din diferite şcoli ale lumii

cat-cheltuim-lunar-cu-mancarea
Scris de: Oana Candalea

Este foarte important să avem grijă de sănătatea nostră şi putem face asta prin alegerile alimentare. În special pentru copii, alimentaţia trebuie să ocupe un loc esenţial în dezvoltarea lor.

În diverse şcoli ale lumii, ei beneficiază de o masă mai mult sau mai puţin bogată, în funcţie de cultura şi tradiţia ţării respective.

  1. Iran

Conform legii din Iran, toţi copiii care au peste 14 ani pot consuma un pahar de lapte, fistic, fructe proaspete şi biscuiţi pentru masa de prânz. Unele mame însă le pregătesc copiilor un mic pachet ce conţine orez, roşii şi frigărui.

2. Coreea de Sud

Sistemul de planificare al mesei de prânz în şcolile din Coreea de Sud este foarte dezvoltat şi unul dintre cele mai bune din lume. O secţiune mai mică include salate, fructe de mare, legume şi fructe. Printre cele mai populare preparate sunt kimchi (vegetale şi sare), frunze de susan umplute cu orez acoperite cu un sos din miere, supă de cartofi şi dovleac, clătite cu ceapă verde, piper şi caracatiţă, un castravete sau salată de morcovi.

3. Japonia

Prânzul din Japonia seamănă cu cel din Coreea de Sud: supă caldă, orez, carne de pasăre sau peşte, o salată şi lapte. Elevilor nu le este permis să aducă mâncare la şcoală decât atunci când absolvesc liceul. Elevii nu mănâncă în cantine, ci în sălile de curs. Se îmbracă într-un halat alb şi îşi servesc prânzul la masă.

 4. UK

Din păcate, multe şcoli din Marea Britanie au un buget limitat şi adesea oferă elevilor mâncare de tip fast-food. Elevii adoră mâncarea de acest gen şi este şi ieftină. Ce predomină în prânzul copiilor sunt cartofii prăjiţi, morcovi, terci de orez, o salată şi vafă belgiană cu ciocolată.

5. USA

În majoritatea şcolilor din America copiilor li se serveşte fast-food şi semipreparate, iar ei iubesc asta precum cartofi prăjiţi, pizza şi nuggets. Părinţii sunt grijulii cu micuţii lor şi le pregătesc un pacheţel cu mâncare pentru şcoală.

6. Turcia

Turcii se bazează foarte mult pe o alimentaţie sănătoasă care să ajute la creşterea capacităţii de concentrare a creierului. Un astfel de meniu conţine pâine de secară, nuci, struguri, mere, rodie şi kefir (lapte fermentat).

7. Franţa

Elevii consumă la prânz peşte, spanac, cartofi, brânză şi pâine, acest meniu fiind considerat felul principal al zilei. Pauza de la prânz constă într-o oră-două, iar copiilor le este permis să meargă acasă în tot acest timp.

8. Rusia

În Rusia, elevii beneficiază de mic-dejun gratuit de la 9 dimineaţa până la 12 după-amiază, iar după ora 12, mâncarea trebuie plătită. Însă  nu este clar ce anume reprezintă mic-dejun şi ce este prânz. Un exemplu de meniu ar fi format din cârnaţi, terci de hrişcă şi ceai.

About the author

Oana Candalea

Leave a Comment