MEDIA

CARLA’S DREAMS, fără ,,Eroina”. Riscă INTERZICEREA pe TV în România

carlas-dreams-te-rog
Scris de: Alin Pătru

Carla’s Dreams este unul dintre cele mai de succes proiecte lansate recent în România. Trupa care a luat naștere în 2012, la Chișinău, s-a evidențiat, în primul rând, datorită mesajului social puternic transmis prin melodiile lor. Surprinderea vieții cotidiene în versurile pe care le cântă nu este o misiune extrem de ușoară. Pentru acuratețea redării mesajului, moldovenii de la Carla’s Dreams sunt nevoiți să folosescă imagini cât mai de impact sau expresii care ar putea supăra autoritățile.

Pentru folosirea imaginilor ,,mult prea deocheate”  în clipul ,, Sub pielea mea- Eroina”, băieții de la Carla’s Dreams au ajuns în atenția Consiliului Național al Audiovizualului, după ce mai mulți telespectatori au sesizat CNA cu privire la conținutul mult prea explicit al videoclipului.

 Dacă CNA va considra că a fost încălcată legislația audiovizuală, ar putea cere  interzicerea de pe TV în această formă a videoclipului sau mutarea lui după o anumită oră.
Ce spune legislatia audiovizuală: 

ART. 18 din Codul de Reglementare în Audiovizual - Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producţii care prezintă:

a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat;

b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen

c) persoane în ipostaze degradante;

About the author

Alin Pătru

Leave a Comment