NEWS

Cât ar trebui să dureze o partidă de sex normală?

durata-partida-sex

Durata unui act erotic nu are legatură în mod special cu satisfacția sexuală, însă este imposibil ca ambii parteneri să nu își pună anumite întrebări legate de numărul de partide și de durata lor.

Fie că este vorba de curiozitate sau de nemulțumire, multe persoane își doresc să știe cât durează o partidă de sex normală.

Există foarte multe mituri și probabil ai auzit de mai multe ori expresia „am facut sex toată noaptea”, însă nu trebuie să te îngrijorezi atunci când auzi pe cineva vorbind despre acest lucru, pentru că nu înseamnă că penetrarea propriu-zisă a avut loc până dimineața, fără oprire. Ia în considerare că în acest timp au avut loc diferite etape cum ar fi preludiul, jocurile sexuale și diverse tipuri de sex (oral, vaginal, anal), scrie divahair.ro.

Însă cât durează o partidă de sex obișnuită, calculând de la momentul penetrării vaginale și până la cel în care partenerul tău ejaculează? Răspunsurile specialiștilor te vor surprinde! Ei sunt de părere că este normal ca penetrarea să dureze între 3-13 minute. Cercetătorul Eric Corty speră să îi liniștească cu aceste studii pe cei care se stresau crezând că trebuie să reziste cât mai mult în timpul unei partide de sex, pentru a-și satisface perechea.

Dr. Irwin Goldstein, editorul revistei medicale Journal of Sexual Medicine, a realizat un studiu timp de patru săptămâni, la care au participat 1500 de cupluri, din care a rezultat media generală a unui raport sexual obișnuit, și anume 7.3 minute.Psihologul Marianne Brandon a adăugat că există foarte multe mituri legate despre viața sexuală a celor din jur și că oamenii nu ar trebui să se gândească la faptul că ceea ce fac ceilalți este mult mai excitant și interesant decât ce se întâmplă în propriul lor dormitor.

Nu întotdeauna trebuie să te raportezi la cifre, pentru că ceea ce contează cu adevărat este plăcerea pe care o simțiți în timpul actului sexual atât tu, cât și partenerul tău. În concluzie, nu ar mai trebui să te preocupe în mod special cât durează o partidă de sex, ci să te bucuri cât mai mult de senzațiile simțite.

About the author

Alexandru Dăscălescu

Leave a Comment