MEDIA

Cui mai aduce cartea? Dan C. Mihăilescu, primele rezultate ale emisiunii online

elle-dan-mihailescu-20111

Cel mai urmărit post TV din România, PROTV, renunța în urmă cu două luni la una dintre singurele rubrici într-adevăr culturale care mai existau în televiziunea românească, ,,Omul care aduce cartea”.

De aici până la o revoltă publică și o solidaritate exemplară a mai fost nevoie doar de un pas. Au existat mii de comentarii, sute de mii de vizualizări, zeci de articole de presă și chiar și o petiție online, toate cu același scop : nu renunțăm la cartea lui Dan C. Mihăilescu.

Lucrurile s-au mișcat rapid, iar în mai puțin de o lună, au apărut și primele oferte.  Astfel, Dan C. Mihăilescu a revenit cu rubrica sa, dar în variantă online, susținută de un sponsor. Rubrica prezentată pe Youtube, Cartea de la ora 5, a apărut pentru  prima dată în urmă cu două săptămâni.
Primul său material video a înregistrat peste 16,000 de vizualizări, o audiență decentă, departe de success, dar o pornire bună. Din păcate, următoarele emisiuni au înregistrat cifre din ce în ce mai slabe.  Cea de a doua emisiune a înregistrat o scădere uimitoare, de 12.000 de vizualizări. Trendul descendet se păstrează până astăzi, când Dan C. Mihăilescu a înregistrat sub 1000 de  vizualizări, mai precis doar 706 vizualizări.

În acest context, rămân doar  întrebari : Cui mai aduce Dan C. Mihăilescu cartea? Mai există public pentru acest format?  Mai citesc românii? De ce s-au solidarizat?

 

About the author

Alin Pătru

Leave a Comment