LIFE HACKS

Cum scapi rapid de cele mai dificile pete?

articol2

Este imposibil să nu te confrunți măcar o dată cu niște pete care îți vor distruge hainele dacă nu le înlături în cel mai scurt timp. Produsele costisitoare găsite în comerț sunt inutile uneori, dar iată niște trucuri practice care vă vor ajuta să eliminați cele mai dificile pete:

1. Petele de transpirație

frfer

Amestecați două părți oțet alb cu o parte apă caldă. Înmuiați locul pătat în această soluție și lăsați-l să stea două-trei ore, după care spălați normal.

2. Petele de sânge

Se înmoaie locul pătat în apă rece în care dizolvați sare, după care se clătește de mai multe ori.

3. Petele de iarbă

Petele de iarbă se scot cu spirt. Frecați pata până observați că aceasta a dispărut; spălați haina cu apă și săpun.

4. Petele de grăsime

Pentru a scăpa de petele de grăsime de pe ţesăturile albe folosiţi o soluţie preparată din o parte sare de bucătărie şi patru părţi amoniac. Agitaţi soluţia foarte bine pâna la dizolvarea sării şi frecaţi petele până dispar.

5. Petele de ceai

articol1

 

Pentru țesăturile albe, stoarceţi lămâie deasupra lor, lăsaţi să acţioneze pentru aproximativ 5 minute, după care frecaţi uşor cu un burete locul respectiv, apoi clătiţi cu apă călduţă din abundenţă. În cazul în care ţesătura pătată este din lână, petele se şterg cu un amestec în părţi egale de spirt medicinal şi oţet, după care se usucă repede locul frecând cu un tampon de vată.

6. Petele de fructe

Petele de fructe de pe lucrurile albe se scot dacă folosiţi lapte. Se înmoaie locul pătat în lapte, se lasă aproximativ jumătate de oră să acționeze, apoi se freacă pata în același lapte. Petele de fructe de pe hainele colorate  ies cu glicerină. Se înmoaie locul pătat în apă cu glicerină, după care se spală în mod normal.

7. Petele de vin roșu

Această modalitate de îndepărtare a petelor este, pe cât de bizară, pe atât de eficientă: se toarnă vin alb peste pata de vin roșu, apoi se clătește haina cu apă caldă și săpun.

About the author

Adelina Gherasim

Leave a Comment