NEWS

DEZASTRU DIN TELEVIZIUNEA ROMÂNEASCĂ. 3 DETALII SURPRINZĂTOARE

Capturaţi-ecranul-complet-27.02.2014-155613.bmp

 Dacă evidențiem problemele pe care le are România la capitolul media, televiziunea pare un domeniu din ce în ce mai bolnav.Ne plângem din ce că televiziunea românească livrează un conținut de slabă calitate și în pricipal cam așa stau lucrurile. Cu toate acestea, există 3 detalii surprinzătoare pe care nu le știai despre TELEVIZIUNEA de la noi:

  • Știm cu toții că TVR-ul nostru nu seamănă deloc cu BBC-ul englezilor, că audiențele postului național sunt sub nivelul mării, iar conținutul programelor este unul rigid și deloc atractiv. Dacă suntem în era internetului, TVR stă prost și la acest capitol – doar 157.000 de români au dat like paginii oficiale, în timp ce orice artist sau puști cunoscut în mediul virtual atinge lejer 500.000 de urmăritori. În acest context, TVR a lansat o aplicație TVR Plus prin care îi îndeamnă pe telespectatori să urmărească postul chiar și la piață (așa zic ei în spot)… O să fie un mare succes! Poate revigorăm grila și căutăm fețe și formate mai proaspete, fără tente din epoca de aur!
  • Televiziunile comerciale care își împart audiența mizează pe emisiuni cu format internațional. Ultimul sezon de la Vocea României mi se pare o adaptare pur românească, deloc fericită, în loc să găsesc oameni speciali și noi care să ne uimească, găsesc tot felul de imagini prăfuite care au băntuit la un moment dat showbiz-ul! Măcar așa am realizat că antrenorii se întorc și la comandă, că nu cred că i-a uimit Bogdan Vlădău cu vocea sa senzațională!
  • În altă ordine de idei, Dan Negru a spus un lucru adevărat. De 15 ani încoace, în televiziune nu s-a remarcat niciun prezentator de calibru sau nici măcar un om stabil. Epoca de aur a televiziunii moderne pare să fi avut doar un capitol: Dan Negru, Andreea Marin, Mihaela Rădulescu și alte câteva figuri lansate în anul 2000.

About the author

Gabriel Fereșteanu

Jurnalist, Evenimentul Zilei | Editor Coordinator ZDT.RO | Blogger at http://feresteanu.eu

Leave a Comment