EDUCATIE NEWS

Din această toamnă, SCHIMBĂRI ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL primar

b220ffcc-673f-4864-9c41-ab0ee653a5e0

Elevii vor intra în clasa întâi doar dacă au terminat clasa pregătitoare, a declarat la Interviurile Europa FM, ministrul Educației, Adrian Curaj.

Până acum existau și excepții, iar unii copii puteau să ajungă în clasa întâi fără să urmeze și clasa zero:

„Adrian Curaj: La clasa întâi vor veni cei care au fost în clasa pregătitoare. Deci până acum au fost tot felul de excepții, am trăit prin excepții în ultimii patru ani.

Anca Grădinaru: Înscrierea în clasa întâi va fi condiționată de urmarea clasei zero. Adică nu va mai fi cum a fost până acum că un părinte își poate înscrie un copil direct în clasa întâi?

Adrian Curaj: De patru ani tot avem excepții.  Anul trecut au fost 2.500 plus excepții. Vom avea în vedere rezolvarea tuturor cazurilor în favoarea elevului”. (AUDIO)

Ministrul Educației a mai anunțat că mâine va fi lansat și calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare și a dat două puncte de reper din acest calendar: ”22 februarie se vor afișa circumscripțiile școlare și planul de scolarizare propus, iar în perioada 29 feb – 18 martie parinții vor putea face opțiuni și e important că anul acesta vor putea fi făcute și online.”

Calendarul va fi disponibil pe site-ul ministerului începând de maine.

About the author

Gabriel Fereșteanu

Jurnalist, Evenimentul Zilei | Editor Coordinator ZDT.RO | Blogger at http://feresteanu.eu

Leave a Comment