EDUCATIE NEWS

Discriminare în universități? – raport surprinzător!!

discriminare-universitati-romania

Cât de toleranți sunt studenții din România si care sunt cele mai discriminate grupuri în mediul universitar? Cum a reflectat presa problematica minorităților, care au fost cele mai mediatizate cazuri de discriminare în educație și cum s-au rezolvat ele? Ce fac studenții din România atunci când sunt discriminați? Ce fac organizațiile studențești și C.N.C.D. pentru a preveni si coombate discriminarea în mediul mediul universitar?

Chiar dacă ne-am aștepta ca într-un mediu academic să existe cât mai puțină discriminare, potrivit raportului „Discriminarea în mediul universitar: percepții, mecanisme de combatere și reflectarea fenomenului în mass-media”, fenomenul a căpătat amploare și este pe departe de a lua sfârșit. 

Mai mult de un sfert dintre studenţii din România declară că nu se simt confortabil în situația de a lucra în echipă cu un coleg de altă etnie, religie, infectat cu HIV/SIDA, cu dizabilități fizice sau de altă orientare sexuală.

Unul din doi studenţi nu ar fi de acord ca ei sau cineva din familie să se căsătorească cu o persoană de etnie romă, iar unul din trei nu ar accepta în familie o persoană de religie musulmană, protestantă, neoprotestantă sau iudaică.

20% dintre studenţi consideră că discriminarea este des sau foarte des întâlnită în universitățile din România. Unul din trei studenţi a întâlnit idei sau afirmații care instigă la acte discriminatorii.

Societatea Academică din România (SAR) și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (C.N.C.D) vă invită la Conferința de Presă: Discriminarea – o problemă nerezolvată încă în universitățile din România care va avea loc marți, 8 decembrie 2015, ora 12:30, la sediul Societății Academice din România din strada Mihai Eminesccu, Nr. 61, București.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate și dezbătute rezultatele raportului „Discriminarea în mediul universitar: percepții, mecanisme de combatere și reflectarea fenomenului în mass-media”.

Evenimentul îi va avea ca invitați pe: Csaba Ferenc Asztalos – Președinte C.N.C.D, Carmen Ion – C.N.C.D, Cristi Popescu – Comitetul Executiv al European Students’ Union, Adriana Iordache și Andreea Petruț – SAR.

About the author

Alexandru Dăscălescu

Leave a Comment