BUZZ NEWS

EPIDEMIE în România: aproape 4000 de cazuri de rujeolă

o-sick-kid-facebook

Epidemia de rujeolă din România atinge cote alarmante și se apropie cu rapiditate de 4000 de cazuri înregistrate. Experții Organizației Mondiale a Sănătății ne țin sub supraveghere, cerând autorităților române să combată răspândirea bolii și în alte țări aflate în situații de risc.

sick

Pentru a oferi un exemplu, tot pe lista neagră a experților OMS, se află și Italia. Aceasta are 1000 de cazuri de îmbolnăviri, pe când România a raportat deja 3.911 cazuri și 17 decese. Cauza principală a îmbolnăvirilor este scăderea ratei de vaccinare a micuților. Vaccinul rubeolă – rujeolă – oreion (ROR) nu a fost administrat niciunuia dintre cei 17 pacienți care au decedat.

Din diverse motive, părinții refuză să își imunizeze copiii, iar pericolul la care îi expun pe micuți devine alarmant. Deși nimeni nu a demonstrate până în present efectele adverse ale vaccinului, acoperirea vaccinală din țara noastră este mai mică 95%.

Conform datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), în România au fost confirmate 3.911 cazuri de rujeolă în 37 de județe și 17 decese (5 dintre ele fiind înregistrate în județul Arad). Cei mai mulți pacienți au vârste cuprinse 1 și 4 ani, adică peste 1.500 de copii. A doua categorie îi cuprinde pe bebelușii sub un an (peste 700 de bebeluși afectați de boala infecțioasă).

Rujeola, cunoscută și sub numele de pojar, este confundată la prima vedere cu rubeola. Rujeola este, însă, mult mai gravă, iar simptomele ei principale sunt: febră foarte înaltă (până la 40,5 grade Celsius) și erupții puternice de un roșu aprins.

About the author

Adelina Gherasim

Leave a Comment