BUZZ NEWS

Filmul „Frumoasa şi Bestia” INTERZIS

http://movies.disney.co.uk

Coaliţia pentru Familie sugerează, într-o postare pe Facebook, interzicerea filmului „Frumoasa şi Bestia” şi apreciază decizia altor ţări de a elimina de pe marile ecrane pelicula.

Disney a retras filmul „Frumoasa şi Bestia” din Malaezia după ce o scenă cu tentă homosexuală a fost interzisă.  Cea care a stârnit controverse în Malaezia şi în Rusia, îl prezintă pe personajul LeFou, care este „confuz asupra sexualităţii sale“, după cum spune regizorul filmului Bill Condon, dansând cu un alt bărbat. Malaezia este singurul stat în care homosexualitatea este condamnată prin lege, iar autorităţile au cerut eliminarea “momentului gay”.

Pelicula ,,Frumoasa şi Bestia” este singura producţie care conţine „primul moment exclusiv gay” din istoria grupului Disney.

www.mediafax.ro

www.mediafax.ro

„Disney a retras filmul „Frumoasa şi Bestia” din Malaezia după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situaţia este deosebit de delicată având în vedere că unele şcoli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveştii Fraţilor Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. În România filmul a fost autorizat cu AG (audienţă generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteţi scrie centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro”

About the author

Elena Străteanu

Leave a Comment