MEDIA NEWS

IDENTITATEA românilor, victime ale atentatului din Londra

Tobias-Ellwood-atentat-la-londra-1024x681
Scris de: Oana Candalea

The Telegraph a dezvăluit identitatea celor 2 români, un cuplu care se afla în vacanţă, în Londra pentru a sărbători ziua de naştere a unuia dintre ei.  Publicaţia oferă informaţii cu privire la femeia româncă pe nume Andreea Cristea, în vârsta de 29 de ani, de meserie arhitect, care s-ar fi aruncat în Tamisa pentru a se salva de atacatori. Ambasadorul României din Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat joi, pentru Mediafax, că starea  româncei este foarte gravă.

Prezenţi la această tragedie au fost şi martorii oculari, care au declarat că au văzut o femeie aruncându-se de pe pod, în râul Tamisa, însă nu se ştie cu exactitate dacă aceasta a fost aruncată din cauza impactului sau pentru că a vrut să scape de atacul iminent. Purtătorul de cuvânt de la Autoritatea Portuară a Londrei afirmă: „O femeie a fost recuperată din apă, în apropierea Podului Westminster. Este în viaţă dar primeşte îngrijiri medicale urgente pe un dig din apropiere“, de asemenea au mai declarat:  “Am închis râul. Singura persoană care a câzut în râu în urma incidentului a fost această femeie.”

Femeia se află în acest moment la spital în stare critică. Medicii au supus-o unei operaţii pe creier după ce au descoperit un cheag de sânge. Iubitul româncei, pe nume Andrei Burnaz de 32 de ani din Constanţa, are un picior rupt şi trei degete rupte. Acesta a fost externat. Mihalache a declarat pentru Realitatea TV că „tânara este într-o stare relativ complicată, destul de gravă cu leziuni cerebrale, cu plamânii care sunt pe punctul de a ceda, băiatul e în stare bună are doar o fractură la laba piciorului, dar în ceea ce o priveşte pe tânăra sperăm că se va redresa. Erau turişti, din păcate au avut ghinion, venise să îşi serbeze ziua de naştere.Erau prieteni.Urmau să se căsătorească”.

Potrivit MAE, Ambasada României menţine permanent legătura atât cu familia femeii aflată în stare gravă, cât şi cu logodnicul acesteia care a fost externat.

Potrivit publicaţiei The Guardian, 40 de persoane au fost rănite în urma atentatului. Printre răniţi se află trei studenţi francezi, cinci turişti sud-coreeni, patru studenţi britanici, trei poliţişti, un cuplu de români şi o femeie de naţionalitate germană.

About the author

Oana Candalea

Leave a Comment