NEWS PEOPLE

9 femei au murit din cauza implanturilor mamare cu silicon.

http://m.click.ro/sites/default/files/medias/2015/03/18/implanturi-mamare.jpg
Scris de: Alexandra Petre

Cauza unei forme rare de cancer a fost asociată cu implanturile mamare cu silicon. Această nouă boală se numește limfom anaplastic cu celule mari (limfom AGC-AIM), potrivit avertizătilor din partea Food and Drug Administration (FDA este o agenție a Statelor Unite din domeniul medical).

Au fost raportate 350 de cazuri de cancer limfatic, în Statele Unite, dezvoltate în interiorul implantului.

Până acum 9 femei au murit din această cauză, spun experții FDA.

Acest tip de cancer este diferit de orice cancer mamar, deoarece cel limfatic afectează în mod principal sistemul imunitar. Cu alte cuvinte, este un cancer al celulelor sistemului imunitar. Acest tip ce cancer extrem de rar, apoate fi găsit în zona de lângă implantul mamar: în piele sau în nodulii limfatici.

Atât femeile care aveau silicoanele cu gel, cât și cele cu soluție salină au fost implicate în cazuri de cancer limfatic.

Câteva simptome ale cancerului limfatic sunt reprezentate de dureri la nivelul sânilor, noduli, umflături sau asimetrie.

În mod normal, îndepărtarea implantului poate duce la dispariția bolii, indiferent dacă pungile sunt cu silicon sau soluție salină.  Cu toate acestea, unele paciente au avut nevoie de chimioterapie sau radiații.

Dacă ai implanturi mamare și nu ai întâmpinat până acum nici o problemă, nici un discomfort, nu te panica. Acest tip de cancer este destul de rar. Până acum au fost identificate 359 de cazuri din peste 399 000 de femei care au beneficiat de implanturi mamare, potrivit statisticilor Asociației Americane de Chirurgi Plasticieni din 2016.

About the author

Alexandra Petre

Leave a Comment