NEWS

ISIS recrutează prin intermediul vedetelor. Justin Bieber, prima victimă

justin-bieber-300
Scris de: Alin Pătru

Gruparea teroristă Stat Islamic a găsit o nouă metodă pentru a recruta membri noi. Astfel, aceștia se folosesc de numele marilor celebrități.

În noaptea de joi spre vineri, ISIS a postat pe Twitter un videoclip folosind hashtag-uri specifice jihadiştilor, dar şi “#JustinBieber”, scrie publicaţia belgiană Le Soir. Mai mult de atât, o jurnalistă de la Le Mode a realizat o captură cu mesajul în care ISIS se foloseşte de numele artistului canadian.

isis-recrut

De curând în lupta anti ISIS s-a alăturat și NATO

Până în prezent, NATO nu a avut niciun rol direct în operaţiunile anti-SI din care fac parte peste 60 de ţări. Potrivit mai multor surse diplomatice, în continuare nu se intenţionează o ‘participare directă’ a Alianţei la lupta anti-SI. ‘Nu vor exista avioane AWACS deasupra Irakului şi Siriei’, a precizat o sursă diplomatică. Aliaţii vor studia posibilitatea de a desfăşura avioane de supraveghere ale NATO pe teritoriu american, ceea ce ar face disponibile avioanele AWACS americane pentru lovituri aeriene ale coaliţiei anti-SI în Irak şi Siria. NATO dispune din anii ’80 de o unitate AWACS, la Mons, din care fac parte circa 20 de aparate de zbor

About the author

Alin Pătru

Leave a Comment