BUZZ NEWS

Cum se joacă „Balena Albastră”, provocarea care îi trimite la moarte pe sute de tineri

www.ziaruldeiasi.ro

Un tânăr din Rusia a creat un site prin care ,,ordonă” tinerilor din peste şapte ţări să se sinucidă. Autorităţile şi-au făcut treaba şi l-au arestat pe Philipp Budeikin, tânărul de 21 ani, care a împins la moarte peste 130 de adolescenţi. Cu toate că se află în spatele gratiilor, jocul pe care l-a creat continuă să producă victime. Provocarea se numeşte ,,Blue-Whale Challenge”, un joc rusesc extrem de periculos.

Autorităţile din mai multe ţări sunt în alertă, deoarece se presupune că jocul viral pe internet ,,Balena Albastră” a dus la moartea tinerilor care au acceptat să îndeplinească  mai multe sarcini pe parcursul a 50 de zile, provocări lansate de un „administrator”. Printre aceste ţări se numără Rusia, Republica Moldova, Letonia, Ucraina, Belarus şi Azerbaijan.

Administratorul site-ului, Philipp Budeikin, a fost arestat la Sankt Peterskburg pe 16 noiembrie. De vorbă cu reporterii Budeikin, a afirmat că: „Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare”. Tânărul de 21 de ani povesteşte că primul site s-a numit F57 şi a fost creat pentru a curăţa lumea de oameni care fac rău societăţii. „Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni”.

Deşi tânărul este arestat, Balena Albastră continuă să aibă victime.  Între decembrie 2013 şi mai 2016, opt grupuri virtuale au fost create pe site-ul VKontakte, pentru a promova comportamentul suicidal în rândul tinerilor. Creatorul jocului a fost pus sub acuzare pentru organizarea acestor grupuri.

About the author

Elena Străteanu

Comentariu

Leave a Comment