PEOPLE

Jurnal de erou. Studentul voluntar ,, Pe cei din Nepal îi unesc iubirea și respectul”

ionut-nepal3

Despre Ionut Ursu (26 de ani) v-am povestit și în urmă cu câteva zile aici. Vă promiteam atunci că vă ținem la curent cu toată activitatea lui din Nepal.

ionut-nepal22ionut-nepal-operatie2

Aventura studentului care și-a vândut toate bunurile agonisite ca să plece în Nepal, să-i ajute pe cei în suferință, continuă.

Din 7 mai, de când a părăsit țara, se lovește în fiecare zi de o realitate dură. Cutremurul de 7,6 grade pe scara Richter a lăsat răni puternice, atât fizic, cât și sufletește tuturor nepalezilor. Învață permanent și își dăruiește iubirea și priceperea fără să aștepte nimic în schimb. Stă alături de medici, dar și de oameni. Se plimbă pe străzile Nepalului și își activează un “radar de făcut bine”, ca un erou autentic al zilelor noastre.

 

 

 

 

Pe nepalezi îi unește respectul și iubireaionut-nepal21ionut-nepal-operatie 

Calamitatea din Nepal a făcut multe victime, iar Ionuț știe asta cel mai bine ,, Programul este destul de încărcat, însă în scurtele pauze și după final de intervenție imi iau un timp în care mă gandesc la acasă, la prietenii mei dragi, la cei care așteaptă în fiecare zi un semn – că sunt bine.Toți acești ani de voluntariat pe Ambulanță m-au ajutat acum să acționeze profesionist în cazurile pe care le-am întalnit in Dhading, Kathmandu – Nepal.Pentru acest lucru le sunt recunoscător tuturor celor din echipa de pe Ambulanță pentru ca m-au ghidat, informat, învățat să intervin profesionist în cazurile de urgență.”

Studentul voluntar își oferă priceperea într-un spital din Kathmandu, intră în operații complicate, dar face asta cu tot dragul, mai ales că în urma acestei experiențe, pe lângă că salvează vieți, învață de la nepalezi lucruri simple, dar importante ,, Oamenii de aici se respectă între ei, se ajută in momente foarte grele, se susțin unii pe ceilalți necondiționat – asta m-a impresionat, dându-mi seama că respectul și iubirea îi unește.”.  Ionuț observă, în puținul său timp liber, lucruri simple, dar care surpind esența vieții.  Se plimbă cu ambulanțele pe străzile Nepalului ca să-i găsească pe cei care suferă, iar ce l-a impresionat cel mai tare a fost mesajul inscripționat pe mașinile medicale de teren ,, O călătorie pentru a salva vieți (n.r. “A journey to save life.”).

Povestea lui Ionuț merge mai departe până în luna iunie când se va întoarce acasă. Până atunci mai are de schimbat câteva destine care fără el, cel mai probabil, ajungeau la final.

About the author

Gabriel Fereșteanu

Jurnalist, Evenimentul Zilei | Editor Coordinator ZDT.RO | Blogger at http://feresteanu.eu

Leave a Comment