TIMP LIBER

Locuri pe care ai vrea să le vizitezi, dar nu poţi

61365223
Scris de: Oana Candalea

Este interesant să descoperim locuri noi, iar cele pe care toţi deja le cunoaştem, nu mai reprezintă un mister. Şi cum majoritatea suntem atraşi de mister… Totuşi există câteva locuri în lume pe atât de atrăgătoare, pe atât de imposibil de vizitat. Iată unele dintre ele:

Mezhgorye, Rusia

Probabil ca numele să nu îţi spună nimic, dar categoric este un loc plin de mister. Mezhgorye este un oraş închis despre care se crede că este ocupat de oameni care lucrează la baza secretă de pe muntele Yamantaw, fiind cel mai înalt din sudul Munţilor Urali. Munţii Yamantaw şi Kosvinsky sunt consideraţi cele mai mari ascunzători de baze nucleare secrete. Sateliţii americani au descoperit activităţi dubioase de excavare, la sfârşitul anilor 90, iar două garnizoane au fost construite deasupra bazei. Guvernul rus spune că ar putea fi vorba de un sit minier, depozit pentru comorile naţionale, depozit de hrană sau buncăr pentru  lideri în caz de război nuclear.

Mezhgorye

Disneyland

Acest parc de distracţii îl asociem cu distracţia, dar acea distracţie „inocentă”, pentru copii. Este locul care îţi aminteşte de copilărie şi nu de marile petreceri unde bei până nu mai ştii de tine. Ei bine, acest minunat loc al distracţiei infantile şi unde fericirea pluteşte în aer are licenţă pentru vânzarea băuturilor alcoolice, care este folosită doar pentru petrecerile private, fiind închis publicului larg. Locul este un club, numit Club 33, localizat în mijlocul Pieţei New Orleans.

jzzy0luzbfai88qk8syp

Camera 39 sau biroul 39, Coreea de Nord

Şi mai mult mister avem aici. Este una dintre cele mai secrete organizaţii din Coreea de Nord, centrată în jurul familiei dinastice Kim, cu scopul de a obţine valută pentru aceasta. Din păcate, nu se cunosc multe informaţii despre organizaţie, din cauza secretelor care o înconjoară, dar se speculează că se foloseşte de nişte conturi din bănci chineze şi elveţiene pentru a contraface şi spăla bani, precum şi alte tranzacţii ilegale.

destinatii-misterioase-04

Marele Templu de la Ise, Japonia

Acest deosebit templu de-a dreptul grandios este compus din 100 de temple. Dedicat zeiţei soarelui, Amaterasu, templul găzduieşte cel mai important obiect din istoria imperială a Japoniei – oglinda Naiku, dar nu orice fel de oglindă, ci una magică, mitologică, care a ajuns în mâinile Împăraţilor. Templul de la Ise este demolat şi reconstruit la 20 de ani, ultima a avut loc în anul 2013. Din păcate, locul nu poate fi vizitat de publicul larg, ci doar de preot sau preoteasă, membri ai familiei imperiale japoneze.

templul-ise-din-japonia

RAF Menwith Hill

Secrete, secrete şi suspans. Este o bază militară britanică care are legătură cu sistemul spion global Echelon. Cel mai mare sit de supraveghere electronică din lume conţine baze de control atât la sol, cât şi a sateliţilor, fiind de asemenea centrul de interceptare de comunicaţii şi sisteme de avertizare rachete. Baza militară este destinată pentru mulţi sateliţi operaţi de US National Reconnaissance Office, din partea US National Security Agency.

bazasecreta3

About the author

Oana Candalea

Leave a Comment