EDUCATIE EVENIMENT NEWS PEOPLE TIMP LIBER

Mâine este Ora Pământului! Salvează energie. Stinge lumina între orele 20:30-21:30

Scris de: Alexandra Petre

Tot ce trebuie să faci este să stingi lumina și să oprești aparatele eletrocasnice neesențiale timp de o oră, începând cu ora 20:30.

Ora Pământului reprezintă un eveniment simbolic , ce este menit să ne atragă atenția asupra faptului că fiecare dintre noi avem un rol important în protejarea mediului. Conștientizând efectul  pe care îl creăm, putem folosi energia într-un mod eficient.

„Cantitatea de energie pe care gospodăriile românilor ar putea să o economisească în timpul Orei Pământului ar fi suficientă, de exemplu, pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an întreg sau pentru funcţionarea iluminatului public într-un oraş cu 300.000 locuitori timp de trei luni ori pentru a ţine aprins permanent un singur bec economic LED timp de 32 de mii de ani”, se arată în comunicatul emis de E.On Energie.

Un bec clasic de 100KWh consumă timp de un an 100 W, însă doar 6% din energie este transformată în lumină, restul de 94 se pierde, afirmă oficialii companiei.

LED-urile pot reprezenta o variantă eficientă de iluminare și înlocuire a becurilor clasice, deoarece acestea consumă doar 20% din energia pe care o folosește un bec normal, ne sfătuiesc oficialii companiei E.On Energie.

Sâmbătă,25 Martie, se împlinesc zece ai de la primul eveniment ”Ora Pământului”. Sărbătoarea a fost inițiată de World Wide Fund for Naturi Australia (WWF), în Sidney, în 2007. În acest moment este recunoscută drept cea mai mare mișcare de mediu.

Peste 7.000 de orașe din 152 de țări, participă anual la evenimtul ”Ora Pământului”.

About the author

Alexandra Petre

Leave a Comment