LIFE HACKS

Cum să ai viteză mai mare la internet în doar câteva secunde

loading-002

Oamenii folosesc internetul în fiecare zi, atât la locul de muncă, cât și acasă. Cu siguranță multe persoane vor să acceseze mult mai rapid unele pagini, însă nu știu cum. Există câteva modalități prin care îmbunătăți conexiunea la internet.

Telefonul mobil

  • Atunci când memoria cace este plină, telefonul se mișcă mult mai greu, inclusiv internetul. Ca să remediezi asta, poți ori să ștergi fiecare aplicație pe rând, ori să instalezi o aplicație specială care să le șteargă pe toate în același timp.
  • Toate aplicațiile pe care abia le folosești pot încetini considerabil viteza de la internet. E de preferat să ștergi orice widget din telefon pe care nu îl folosești în mod special. Chiar dacă se află în „background mode”, tot consumă un număr semnificativ de date.
  • Dacă nu ai nevoie să vezi pozele dintr-un articol, selectează să vezi doar textul. Setarea se poate face din browser. În acest fel, paginile de internet se pot încărca mult mai rapid.
  • Alegerea unui browser poate, de asemenea, să afecteze conexiunea la internet. Există multe variante dintre care poți alege, iar unele se pot mișca mai bine decât altele.
  • Verifică setările rețelei. Pentru a face asta, întră în „Settings” și caută „Mobile Network Settings”. Numele poate varia de la un telefon la altul. Trebuie să te asiguri că telefonul tău este conectat la rețeaua potrivită. Cele mai multe arii de acoperire merg pe rețelele GSM/WCDMA/LTE, deci acordați-le o șansă. Dacă nu funcționează, încercați să vedeți ce este folosit la voi în regiune.

PC/Laptop

  • Alege locul perfect pentru router și ai grijă să fie o distanță cât mai mică între el și calculator. Un semnal Wi-Fi slab este cea mai comună cauză a conexiunii slabe de internet. Cel mai bun loc pentru așezarea unui router este în mijlocul casei, de preferat pe un perete sau pe un raft înalt. Asigură-te că este pus cât mai departe de cablurile de curent, de la computer, de cuptorul cu microunde sau de lămpile halogene. Toate aceste cabluri și obiecte pot interfera cu semnalul.
  • Scanează-ți calculatorul cu un antivirus cel puțin o dată pe săptămână. Virușii nu numai că îți fac PC-ul vulnerabil, dar îți reduc și viteza internetului.
  • Dezactivează orice update de care nu ai nevoie. Conexiunea poate fi slăbită uneori de activitatea programelor, în special atunci când acestea trec la o versiune mai nouă. De asemenea, este recomandat să dezactivezi orice programe nu folosiți.
  • „Adblock” blochează site-urile și reclamele care apar fără să vrei pe diferite pagini de internet. Acest tip de date ocupă peste 70% din orice pagină. Reclamele online pot fi dezactivate prin selectarea unei opțiuni necesare din setările antivirusului sau cu ajutorul unor programe speciale.
  • Asigură-te că rețeaua Wi-Fi este protejată cu o parolă. Atuni când internetul este transmis prin Wi-Fi, viteza lui este împărțită la toate persoanele care îl folosesc. Dacă 20 de persoane sunt conectate în același timp, maximul vitezei va fi de 20 de mg/s. Ca să evitați asta, tot ce aveți de făcut este să puneți o parolă rețelei de Wi-Fi.

About the author

Crina Rădulescu

Leave a Comment