NEWS

7 mituri despre bărbați în care și tu ai crezut!

mituri-despre-barbati

Unele adevăruri despre bărbați sunt evidente: le place sexul oral, se consideră experți în a conduce și citi o hartă. Dar mai sunt și anumite presupuneri care nu au nicio legătură cu realitatea și care, de fapt, reprezintă niște exagerări fără fundament.

Bărbații vor să fie cei care cuceresc!

Nu zău?! Privește în jur! Astăzi! Nu te gândi la cum erau lucrurile acum 10-20 de ani! În ziua de azi bărbații preferă femeile încrezătoare și educate. Potrivit match.com dintre cei 5600 de bărbați intervievați 90% au recunoscut că nu îi deranjează ca femeia să fie cea care face primul pas. Așa că lasă prejudecățile și ideile preconcepute, suntem în 2015!

Nas mare = penis mare!

Din păcate, nu există nicio dovadă științifică pentru afirmația asta. Cât poartă la picior (sau cât de mari are palmele sau nasul) nu e un indiciu pentru cât de dotat este în pantaloni.

Bărbații vor doar sex fără obligații!

Nu toți bărbații vor sex fără compromisuri, dar chiar și așa, asta nu înseamnă că vor doar asta.

                Cu multe alte trăsături de personalitate – de exemplu extraversiunea – interesul în sexul de ocazie variază foarte mult atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor, afirmă professor doctor Zhana Vrangalova. Pe unii bărbați nu îi interesează deloc, pe alții doar în anumite momente ale vieții.

Lucrul pe care trebuie să îl reținem de aici este faptul că doar pentru că unei personae îi place sexul fără obligații asta nu înseamnă că dacă găsește persoana potrivită care să îl facă să își dorească ceva mai mult, nu o va face.

Bărbații nu au ceas biologic!

ADEVĂRUL: Ambele sexe formează legături emoționale, se îndrăgostesc și își doresc să facă copii – mai ales înainte de 40 de ani – și să-I crească, explică Helen Fisher, antropolog și biolog. Bărbații își doresc asta la fel de mult ca și femeile.

Cred că astea sunt pur și simplu legende urbane, spune Stephen Snyder, medic și terapeut sexual.

Bărbații se gândesc la sex la fiecare șapte secunde

Să te gândești la sex la fiecare șapte secunde – adică de 8 000 de ori pe zi – ar însemna că ești nu doar obsedat, dar și destul de incapabil să faci altceva. Din fericire pentru noi (și omenire) adevărul este mult mai moderat. Se pare că bărbații mai tineri se gândesc la asta puțin mai mult.

Un studiu din 2011, la care au răspuns bărbați cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, a descoperit că tipilor le trec prin cap gânduri sexuale de 19 ori pe zi. Chiar și așa e cu muuuult mai puțin decât 8 000 (Slavă Domnului).

Bărbații nu pot să simuleze orgasmul

ADEVĂRUL: Credeai că doar femeile pot avea orgasm… la comandă? Nici gând! Și bărbații pot să mimeze orgasmul! (Bineînțeles că e mult mai ușor să mimeze orgasmul cât poartă un prezervativ). Din cauza mitului potrivit căruia bărbații au întotdeauna orgasm, fără excepție, presiunea de a performa poate deveni mult prea mare, explică Snyder.

Bărbații nu vor relații “serioase”

Nimic mai neadevărat, spune Fisher.

Bărbații vor să prezinte partenera prietenilor și familiei mai repede decât vor femeile, le plac dovezile publice de afecțiune mai mult și vor să se mute împreună mai repede!

Take it easy! Societatea îi portrtizează pe bărbați ca și cum ar urî relațiile serioase. Motivul? Unii dau vina pe necesitatea mai mult sau mai puțin înnăscută a bărbatului de a-și împrăștia sămânța, dar până la urmă depinde de perioada vieții în care se află.

Andrea Syrtash, autoarea a He’s Just Not Your Type (and That’s a Good Thing) afirmă:

Important e să ții minte că , atât timp cât faci un efort să convingi pe cineva că meriți să fii cu el, acel cineva nu merită.

About the author

Alexandru Dăscălescu

3 Comments

  • Interesant articolul. Ce sa zic? Unele idei sut adevarate. Partea cu 19 ori pe zi… ce sa zic… asa putin? :D depinde de tentatiile din jur. Cand esti inntro zona aglomerata si prin fata ta trec 100 de modele nerefuzabile, le cam ginesti, si le pui un anumit gand :D

  • Mai, eu nu inteleg de ce atata ADEVARUL SI MINCIUNI…DEPENDENTA ASTA VOI CREDETI CA E BUNA MAI ROMANASILOR, INVATATI DRACU DE LA STRAINI SI NU MAI FITI ASA DE JMENI MANCAVAR TATICUL VOSTRU! LASA-TI DRACU NUMERELE SI ADEVARUL CA O LUATI RAZNA NENOROCITILOR!

Leave a Comment