BUZZ NEWS PEOPLE

O vedetă de la Hollywood s-a vindecat de HIV

Charlie-Sheen-bday

Binecunoscutul Charlie Sheen, fostul protagonist al serialului Two and a Half Men, s-a vindecat de virusul HIV, după ce a acceptat să-i fie administrată o injecţie experimentală.

Charlie Sheen a declarat pentru „Daily Mail“ că nu mai are HIV şi că virusul a fost complet „suprimat“ după ce a acceptat o injecţie experimentală, într-un studiu clinic. El a acceptat să ia un medicament numit PRO-140 încă de la începutul anului 2016. Spre deosebire de terapia tradiţională antiretrovirală, care presupune luarea unui cocktail zilnic de medicamente, Sheen primea o injecţie săptămânală, care nu avea efecte secundare.
El a primit vestea că virusul nu mai poate fi detectat în corpul său. Rezultatul poate deschide noi porţi în medicină, injecţia fiind privită ca un experiment promiţător pentru persoanele infectate cu HIV/SIDA.

După tratament, Sheen a vorbit despre starea sa. El a declarat că se simte mai bine ca niciodată, iar după opt luni de la administrarea medicamentului, nu există nicio reacţie adversă „Este cu adevărat uimitor. Că tot vine vorba de transformare, nici nu poţi să îţi imaginezi cum mă simt. Acum un minut eram pe calea pierzaniei, iar acum sunt pe drumul spre providenţă. E uimitor! Credeam că voi lua mereu acel cocktail… Nu am simţit nimic până acum. Singurul lucru pe care l-am simţit a fost oboseală, după prima zi în care am primit injecţia”.

PRO-140 este un medicament fabricat din substanţe chimice sintetice. Medicamentul, odată intrat în corp, se ataşează pe suprafaţa celulelor imune. Studiile au arătat că atunci celulele imune sunt acoperite de substanţele medicamentelor, suprafaţa lor este blocată, iar virusul HIV nu are altă cale de a intra în celulă. Injecţia cu PRO-140 nu funcţionează pentru toate tipurile de HIV, ci doar pentru cel R5.

Vedeta de la Hollywood a fost diagnosticată cu HIV încă din 2015. El a declarat jurnaliştilor că a întreţinut relaţii sexuale cu peste 5.000 de femei.

http://wjtv.com

http://wjtv.com

About the author

Elena Străteanu

Leave a Comment