NEWS

Ora Pământului aduce spectacole în toată țara

http://www.newsme.ro/actualitate/ora-pamantului-marcata-sambata-la-suceava.html
Scris de: Alexandra Petre

Orașele din România se vor alătura altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări, în desfășurarea evenimentului „Ora Pământului”- cea mai mare mișcare voluntară de mediu la nivel mondial.

Anul acesta mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, „Dăruiește naturii din energia ta”.

București

În Capitală evenimentul va fi organizat în Parcul Izvor, în zona alveolei dinspre Bd. Națiunilor Unite, de către WWF. Începând cu ora 17:00, vor avea loc activități educaționale pentru copii, în care cei mici vor învăța despre natură.

Între orele 20:30-21:30, publicul este invitat să se alăture la o plimbare cu bicicleta alături de Adevărații VeloPrieteni pe traseul: Parc Izvor (alveola Națiunile Unite) – str. B.P. Hașdeu – Splaiul Independenței – Știrbei Vodă – Berzei – Calea Griviței – Dacia – Romană – Universitate – Unirii – Splaiul Independenței – Națiunile Unite – Izvor.

Constanța

Evenimentul va fi organizat în Parcul Tăbăcăriei, în zona dintre City Park Mall și Restaurantul La Cetate, între orele 20:30-21:30, de către ONG Mare Nostrum. Este a 10-a ediție ”Ora Pământului”, realizată în Constanța.

 

Iași

Manifestările culturale se vor organiza la Palatul Culturii. Începând cu ora 20:30, va avea loc recitalul Cantus Mundi România, în colaborare cu Asociația „Iubire și Încredere”

Corurile vor intra pe scenă în această ordine: Corul Angeli – dirijor Mirela Palamariu, Corul Mini Angeli – dirijor Ovidiu Manolache, Corul Musica Vica – dirijor Daniela Doroșincă și Corul National Junior – dirijor Antoaneta Luchian.

 

Alba Iulia

Ora Pământului va fi sărbătorită printr-un concert susținut de un grup de aproximativ 300 de copii, pe tesara Sălii Unirii, începând cu ora 20:30. Aceștia vor avea fiecare câte o brățară fluorescentă pe toată perioada recitalului susținut în absența lumii artificiale.

 

Timișoara

Cei care sunt în Timișoara sunt așteptați în Piața Libertății, de la ora 20:30. Spectacolul se numește „Basmul focului”, cu artiştii de la Amaris Agni. Povestea are la bază basmul românesc „Balaurul cel cu 7 capete”, de Petre Ispirescu.

Timișoara a fost Capitala Earth Hour România în 2003.  Sărbătorește și în acest an, în colaborare cu WWF România, Ora Pământului, cu mesajul „Dăruieşte naturii din energia ta”.

Se va opri iluminatul artistic al clădirilor din centrul Timișoarei dar nu și iluminatul stradal, anuntă reprezentanții municipalității, conform debanat.ro

 

Oradea

Manifestațiile vor începe cu ora 19:30, în Piața Unirii. Programul serii, conform evenimenteoradea.ro, este următorul:

  • 19:30 – Aranjarea gulguțelor în Piața Unirii
  • 20:30 – stingerea parţială a luminilor din centrul oraşului; stingerea luminilor exterioare şi de iluminat ambiental în Piata Unirii timp de o oră; Prietenii veseliei – cu 2 personaje îndrăgite
  • 20:30 – 20:50 – Momente artistice LIVE ale elevilor de la Liceul de Arta: Vioara solo – Balada Ciprian Porumbescu; Violoncel solo – Menuet; Cvartet – Chitari; Flaut – solo; Flaut – duet – Vivaldi; Muzică de cameră – trompete
  • 20:50 – 21:00 – Organizaţia Naţională Cercetaşii României
  • 21:00 – 21:15 – Dans H2O
  • 21:15 – 21:30 – Joggleri cu foc

În tot acest timp, iluminatul publicitar și cel arhitectural al unor clădiri va fi oprit.

 

 

About the author

Alexandra Petre

Leave a Comment