EVENIMENT NEWS TIMP LIBER

Piaţa Constituţiei din Bucureşti va găzdui Târgul de Paşte

targ-pasti-sibiu
Scris de: Oana Candalea

În perioada 7-17 aprilie se va desfăşura târgul de Paşte intitulat „Tradiţii şi flori de sărbători” în Piaţa Constituţiei din municipiul Bucureşti. În zilele de 15, 16 şi 17 aprilie, calea Victoriei devine pietonală.

Târgul îşi va deschide porţile zilnic între orele 10:00 – 22:00, iar oamenii vor fi încântaţi de produsele tradiţionale, vor petrece în zilele destinate spectacolelor şi concertelor, iar în cele din urmă, copiii vor putea admira expoziţia cu iepuri şi miei. La târg va fi prezentă şi o zână care îi va cuceri pe micuţi cu ateliere recreative, trenuleţe şi caruseluri. Gabriela Firea, primarul capitalei, a descris într-un comunicat de presă modul în care se va desfăşura târgul de Paşte şi cu ce ne va bucura acesta: În acest an, la fel ca marile capitale europene, Capitala va îmbraca haine de sărbătoare, câteva artere importante din oraş fiind iluminate festiv. În weekend-ul Săptămânii Mari, bucureştenii şi turiştii aflaţi în Capitală sunt aşteptaţi la o plimbare pe Calea Victoriei, unde vor fi întâmpinaţi cu manifestări artistice de stradă. Îi invit pe toţi să se bucure de tradiţiile şi valorile autentice româneşti pe care încercăm să le menţinem vii, aducându-le şi promovându-le în inima Capitalei, la Târgul din Piaţa Constituţiei dar şi pe Calea Victoriei, o arteră reprezentativă a oraşului nostru”.

Primăria capitalei anunţă că “între 15-17 aprilie, Calea Victoriei devine pietonală şi ii întâmpina pe bucureşteni cu manifestări artistice de stradă şi tonete cu bunătăţi, printre care: ouă încondeiate, icoane pictate, aranjamente florale, bijuterii hand-made, decoraţiuni, felicitări.”

În intervalul 7-9 şi 14-17 aprilie, vor fi susţinute diferite manifestaţii precum spectacole de muzică clasică, sacră, operă, operetă, concerte folclorice sau de muzică pop-rock.

About the author

Oana Candalea

Leave a Comment