NEWS

Dot Watch, primul ceas inteligent pentru nevăzători, își începe vânzarea începând de luna aceasta. 140.000 de ceasuri au fost deja precomandate

detail_3_image
Scris de: Alexandra Petre

Tehnologia are ca scop fundamental, ajutarea oamenilor să marcheze evolutia prin răspândirea informațiilor într-un timp util și eficient. Toți oamenii din această industrie caută noi modalități de a ne face viața mai bună și mai ușoară. Deși a avut o ascensiune vizibilă în ultimii ani, tehnologia nu a atins toate sectoarele de public. Divace-ul a fost creat datorită absenței unuia asemănător pe piață.

Compania din Coreea de Sud, a decis să lanseze primul dispozitiv care afișează informații în sistemul de scriere Braille, numit Dot Watch.

https://dotincorp.com/shop/product/dot-watch/

https://dotincorp.com/shop/product/dot-watch/

Informațiile sunt afișate  în limbajul Braille cu ajutorul unor mici puncte care ies în relief pe cadran. Display-ul Braille functionează în felul următor: având patru grupuri de câte șase puncte, sistemul, în funcție de ce trebuie sa afiseze, permite ceasului să ridice doar anumite puncte pentru a afișa patru caractere simultan.

Ceasul Dot dispune de asemenea de pedometru, alarmă și cronometru. Acesta se poate conecta la smartphone prin Blutooth, iar toate mesajele text primite pot fi traduse în limbajul Braille pe ceas. Totodată, mesajele pot fi trimise cu ajutorul unor butoane așezate pe partea laterală a ceasului.

detail_8_image

Prototipul produsului a fost creat încă din 2014, însă din cauza lipsei de fonduri  și a altor probleme ce au ținut de funcționalitatea ceasului, acesta nu a fost fabricat până în acest an.

Începând cu 1 Aprilie 2017, Dot Watch va livra peste 140.000 de ceasuri care deja au fost precomandate de către persoane din peste 13 țări.

 Specificațiile Dot Watch

Dot Watch Dimension Size: 43mm
Thickness: 12.5mm
Weight: 27g
Natural Leather band S size: 22x220mm
M size: 22x250mm
L size: 22x290mm
Dot Watch Specification 4 Dot Cells (24 Dots)
6000 series silver aluminum
Li-polymer 400mAh Battery
Bluetooth LE 4.2
Wireless MCU Platform
CPU: 32 bit ARM Cortex M4F M0(Dual)
Touch sensor
Shaft Horizontal Vibration Motor

 

About the author

Alexandra Petre

Leave a Comment