SPECIAL

Reprezentant Romania la KIEV |EUROVISION ROMANIA 2017

alex florea si ilinca- YODEL IT
Scris de: Alin Pătru

Doar câteva ore ne mai despart de marea finală Eurovision. Anul acesta a fost marcat de lipsa melodiilor de impact care ar putea să ne evidenţieze la Kiev. Dintre toţi finaliştii, doar trei ar putea să aducă România pe primele poziţii în concursul internaţional, conform fanilor Eurovision din străinătate.

 

Momentele din finală au fost comentate de  William and Deban de la wiwibloggs.com, unul dintre cele mai accesate site-uri dedicate concursului. Echipa wiwibloggs este considerată un barometru real pentru toate ţările participante la Eurovision, în anii precedenţi reuşind să intuiască momentele câştigătoare cu mult înainte de marea finală internaţională.

 

Mâine seară, la TVR1, favoriţi în concurs sunt: Alex Florea şi Ilinca, Xandra şi Mihai Trăistariu. Juriul din România pare că a picat de acord cu fanii, în acest an. Cea mai bună înscriere, atât conform sondajelor internaţionale, cât şi juriului naţional este, de departe, YODEL IT! la o distanţă considerabilă faţă de Xandra-walk on by, ocupanta locului doi şi Mihai Trăistariu, I won’t surrender pe locul 3.

sondaj eurovision

Cine sunt cei care au cele mai mari şanse să ne reprezinte?

ilinca bacila vocea

Ilinca Maria Băcilă a participat în 2014 la Vocea României, acolo unde tehnica de ,,Yodelling” i-a întors pe toţi cei patru juraţi. Are 18 ani şi s-a născut în Târgu Mureş, dar a stat o bună bucată de vreme în Cluj. Tehnica care ar putea aduce România mai aproape de trofeul Eurovision îi invaţă, pe internet, pe toţi cei curioşi, cum ar putea să prindă tehnica de  Yodelling.

 

Alex Florea a ajuns în gale X-factor, după două participări la Vocea României. Nici acesta nu a fost mai norocos, nu a reuşit să câştige la niciunul dintre concursurile de talente de pe TV.

alex_florea_06

Pentru această colaborare, cei doi au fost contactaţi de Mihai Alexandru, fostul soţ al Nicolei, cel care a scris şi piesa ,,Don t break my heart”, care ne-a reprezentat în 2003 la Eurovision.Atunci, Nicola s-a clasat în top 10.

 

Tinerii interpreţi ai piesei YODEL IT! nu se cunoşteau înainte de a face echipă, cu toate că erau vecini.   

About the author

Alin Pătru

Leave a Comment