NEWS

ROMÂNIA, IA LECȚII! Scrisoare pentru autoritățile statutului!

femeie-ameninta-sinucide-victoriei_5_722eb0e950_5570b4bdad

Cazul Elenei, femeia de serviciu, care s-a aruncat de pe un bloc din centrul Bucureștiului ridică mari semne de întrebare referitor la competența autorităților din România.

După mai bine de 30 de ore de așteptare, nimeni nu a luat nicio decizie în cazul femeii, preferând să asiste la tragedia ce urma să se  întâmple. Autoritățile nu au acționat, cel mai probabil, din teama de a-și asuma răspunderea în cazul unui final nefericit.

Avem negociatori, pompieri, salvare, jandarmi și servicii speciale, dar la ce ne ajută dacă nu sunt gata să acționeze? Pe de altă parte, la finalul misiunii eșuate, plătite cu prețul unei femei în depresie, de vină suntem noi, oamenii care nu apreciem efortul autorităților.

De fapt, ce să apreciem? Că victima a fost asistată? Că nu s-a folosit nici măcar salteaua adusă după ore bune de la Pitești? Sau ce să apreciem? Intențiile?

Avem nevoie de acțiuni, nu de intenții.

Dacă aruncăm o privire dincolo de granițe vedem cum acționează autoritățile lor în astfel de situații, unele chiar mai complicate și vedem cum cetățenii străini sunt mai protejați și mai în siguranță la ei în țară.

Sunt român, îmi iubesc  țara, cred că este cea mai frumoasă țară de pe glob, dar vreau să mă simt protejat și în siguranță. Nu vorbesc de salarii, oportunități sau nivelul de trai. Vorbesc de viață, de o simplă respirație, măcar asta să putem salva, dreptul la viață și la siguranța cetățenilor!

Credeți că pe viitor, domnilor, pe bani publici sau privați, putem găsi soluții rapide la situații limită? Dacă credeți că nu se poate, vă rog luați câteva lecții, nu e imposibil. Știu că suntem oameni inteligenți, care prindem repde. Sau cel puțin, așa sperăm…

 

 

About the author

Gabriel Fereșteanu

Jurnalist, Evenimentul Zilei | Editor Coordinator ZDT.RO | Blogger at http://feresteanu.eu

Leave a Comment