BREAKING NEWS NEWS

Suedia – câştigătoarea Eurovision 2015

esc-revamp-logo-eurovision

Suedia este marea câştigătoare a ediţiei din 2015 a concursului Eurovision. Måns Zelmerlöw s-a clasat pe primul loc, urmat îndeaproape de reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina. Melodia câştigătoare, “Heroes”, a avut parte de un show spectaculos, completat de o animaţie inovatoare, ce a ajuns la inimile europenilor.

Este al şaselea titlu Eurovision pentru Suedia.

109d3ff9-c5ec-49ee-a019-12fc35cfb509

 

La finala de anul acesta au participat 27 de ţări, inclusiv Australia, invitată să participe pentru prima dată pentru a marca aniversarea celei de-a 60-a ediţii a Eurovision. Cu toate acestea, Australia a rusit să ocupe un onorabil loc 5 în clasamentul final, o performanţă ce merită menţionată.

Câştigătorul a fost decis în proporţie de 50% de televotul celor 40 de ţări participante şi 50% de aprecierile juriului de specialitate din aceste ţări.

Showul de la Viena a fost urmărit de aproximativ 200 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

Reprezentanţii României, trupa Voltaj, nu au reuşit să ajungă printre fruntaşi, în ciuda mesajului puternic al melodiei lor, “De la capăt”, şi a susţinerii de care s-au bucurat, atât din partea vedetelor autohtone, cât şi din partea publicului.

 

About the author

Cătălina Cosma

Leave a Comment