NEWS

Iată care sunt temerile bărbaților legate de sex!

cuvinte-si-expresii-pe-care-le-folosesti-gresit

Când vine vorba de bărbați, toată lumea are în minte stereotipul tipului sigur pe el, plin de masculinitate și forță. Toți oamenii au însă nesiguranțele și fricile lor, astfel nici bărbații nu sunt o excepție de la  această regulă.  În intimitate, lucrurile se schimbă atunci când vine vorba despre modul în care bărbații percep sexul și performanțele sexuale.

Iată cinci dintre lucrurile care fac un bărbat să transpire, nu de plăcere, ci din nesiguranță atunci când vine vorba de sex:

  • Organele sexuale

Mărimea penisului este una dintre cele mai frecvente griji întâlnite la bărbați. Nu mărimea în sine, ci modul în care partenera percepe dimensiunea. Tot timpul bărbații se întreabă: oare e suficient de mare? sau dacă e prea mare: oare nu o să îi placă pentru că o s-o doară prea tare?. Evident lucrurile variază în funcție de modul în care fiecare își percepe organul sexual.

  • Erecție

Atunci când bărbații întrețin relații sexuale cu partenere pe care nu le cunosc de mult timp, una dintre grijile care le țin mintea ocupată este cea legată de erecție. Teama de a  nu fi suficient de concentrat  pentru a putea duce actul sexual până la final este una dintre grijile majore.

  • Ejaculare prematură

Diferiți factori de tip psiho-emoționali pot provoca o ejaculare prematură. Riscul de a termina o partidă de sex mult prea devreme crează disconfort oricărui bărbat. Din punct de vedere emoțional, dacă acest lucru se întâmplă de mai multe ori, bărbatului îi sunt afectate încrederea și stima de sine.

  • Orgasm

Un alt factor de stres îl reprezintă orgasmul partenerei. Pentru bărbați orgasmul femeii este un fel de confirmare a calității și potențialului lor (deși orgasmul depinde de cu totul alți factori). Chiar dacă crezi că bărbații nu observă un orgasm fals, s-ar putea să te înșeli. În plus, mimarea repetată a orgasmului nu este benefică relației tale.

  • Amnezia temporară

De foarte multe ori, mai ales atunci când relațiile sexuale sunt cu partenere necunoscute, se poate îmtâmpla să uităm numele partenerei. Ba mai mult, bărbaților le este teamă ca nu cumva să rostească din greșeală numele vreunei alte persoane.

Dar cum rămâne cu bolile cu transmitere sexuală?  Se numără sau nu printre temerile bărbaților?

About the author

Alexandru Dăscălescu

Leave a Comment