NEWS

Totul despre THE COLOR RUN! Evenimentul sportiv care unește generații (CONCURS)

the-color-run
Scris de: Alin Pătru

O cursă de alergare pe 5 km a pus stăpânire pe România. Din 2014, The Color Run a devenit unul dintre cele mai îndrăgite evenimente sportive, în care participanții se distrează, colorează, dar și ajută. Cel mai interesant aspect, la alergare participă de la bebeluși, la adulți de peste 80 de ani. 

 

Citește până la final, unde ți-am pregătit un concurs! :) Doi dintre cititori primesc o invitație dublă !

 

CAUZA COMUNITĂȚII

Numărul participanților crește de la an la an, iar în 2016 sunt așteptați peste 25.000 de români. Primii, aproape 7000 vin în București, în Piața Constiuției, în această sâmbătă. Cauza comunității pe care o susțin cei de la THE COLOR RUN este proiectul GROW de la Școala de Valori. Prin intermediul programului, sute de beneficiari vor avea parte de educație nonformală și sprijin pe perioada liceului ,,GROW este un program inovator de educaţie nonformală creat pentru adolescenţii de liceu, cu o abordare pe termen lung, în cadrul căruia te provocăm să înveţi experimentând şi exersând, într-un context prietenos, intercultural.GROW te însoţeşte pe întreaga perioadă a liceului, te instigă la autenticitate şi te ajută să-ţi descoperi valorile, oferindu-ţi susţinere în procesul de autocunoaştere. Bonus: prieteni noi şi multă distracţie!” , spun cei de la Școala de Valori despre Grow.

 

TOTUL DESPRE FENOMENUL THE COLOR RUN ÎN ROMÂNIA

colorrun2

Pentru toate detaliile, project manager-ul proiectului, Radu Condrea, a răspuns tuturor întrebărilor care se pot ridica. Am vorbit despre pudra colorată folosită, restricții, recomandări și istoric.

Susținem prezentul societății în care trăim – Radu Condrea, Project Manager The Color Run Bucharest.

 Cum a pornit The Color Run şi dacă a avut un model internaţional?

The Color Run este o licenta internationala, “compania-mama” fiind in America. Primul eveniment The Color Run a avut loc in SUA, in 2012. Primul eveniment in Romania a avut loc in 2014, in Parcul Tineretului din Bucuresti,

 Câte oraşe vom avea în acest an şi câţi participanţi?

In 2016 am ajuns in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Mamaia. Bucurestiul, Clujul si Mamaia au fost gazde si in anii anteriori, Timisoara a fost la primul eveniment.

Clujul si Bucurestiul au gazduit cate 2 evenimente, unul de zi si unul de noapte. Cel din Bucuresti, pe 10.09.2016 este ultimul de anul acesta, iar de pe 12.09.2016, de luni, pregatim evenimentele din 2017!

 Total participanti:

  • 2014: 10.000
  • 2015: 17.500
  • 2016: 25.000

 Ce trebuie să ştie orice participant?

The Color Run este un eveniment sportiv si de entertainment, iar traseul masoara 5 kilometri.

Evenimentul este necompetitiv si nu exista limita de varsta.

 

The Color Run este o “rampa de lansare” pentru cei care vor sa adopte un stil de viata activ si sanatos, aprox. 67-68% dintre participanti fiind pentru prima data la un eveniment de alergare pe distanta de 5km. Isi dau seama ca pot face asta, iar ulterior participa si la alte evenimente, pe distante mai lungi.

Pentru noi e o mare bucurie, practic noi le aratam ca se poate! Mai departe tine de fiecare participant :)

 

Cel mai tanar participant a avut 6 luni (a participat in bratele mamei), iar cel mai varstnic 85 ani, o doamna care a venit cu fata si nepoata ei. Ne-am dori sa fim si noi la fel de prezenti in realitate si de activi precum doamna de 85 ani.Pudra colorata folosita are la baza amidon de porumb si coloranti naaturali, fara gluten. Pudra este 100% sigura si prezinta toate certificatele internationale si europene posibile :)

 Există restricţii, recomandări?

Nu exista restrictii de varsta, iar recomandarea noastra este ca participantii sa parcurga traseul in ritmul lor, fara sa forteze inutil.

Fiind un eveniment necompetitiv, scopul  participantilor este sa parcurga traseul, in mers sau alergare, si sa se coloreze cat mai mult, sa se distreze.

The Color Run este un eveniment care incurajeaza un stil de viata activ si sanatos, motiv pentru care ii incurajam pe participanti sa nu fumeze la eveniment, iar ulterior sa faca din asta un obicei :)

The Color Run este un eveniment sustenabil si incurajeaza reciclarea materialelor folosite in evenimente, respectiv reciclarea bannerelor si mesh-urilor.Pentru asta am dezvoltat cateva produse cu cei de la UpsideDown. De mentionat este faptul ca ei sunt beneficiarii proiectului The Color Run inca de la inceput, fiecare tara organizatoare fiind responsabila de gasirea unor proiecte care sa sustina dezvoltarea comunitatii locale.Fiecare cauza sociala este importanta insa alegerea noastra a fost de a sustine o cauza cu un mesaj pozitiv, respectiv educatia si dezvoltarea formala si non-formala a viitoarelor generatii.Ei nu sunt doar viitorul, ci deja prezentul societatii in care traim :)

Suntem pregătiți să-ți oferim 2 invitații duble. Ce trebuie să faci este simplu, răspunde până pe 9 septembrie, ora 16, la întrebarea  ,,TU CE AI DEZVOLTA ÎN COMUNITATEA TA?” pe mail-ul gabriel.feresteanu@evzgroup.ro. Lasă-ne datele tale de contact (nume, prenume, nr. de telefon și adresă de mail) și invitația este a ta dacă ai cel mai convingător mesaj!

About the author

Alin Pătru

Leave a Comment