NEWS

TVR dă explicații. Trebuia obținem cel puțin locul 10 la EUROVISION. Ce s-a întâmplat?

esc-revamp-logo-eurovision

Voltaj a avut înainte de marea finală o campanie de promovare puternică adresată românilor plecați peste graniță. Încurajați puternic de toate persoanele publice din România, mesajul trupei ,,VoLtează 20″ s-a propagat rapid. Se pare că românii n-au dezamgăit și au fost alături de reprezentanții țării noastre, dar juriile de specialitate au schimbat clasamentul.

Iată cum trebuia să arate televoting-ul

Telespectatorii din 12 ţări ar fi văzut România pe una dintre primele 10 poziţii în clasamentul final, piesa «De la capăt» primind, însă, mai puţine puncte de la juriile de specialitate.

Conform rezultatelor finale ale votării, publicate pe eurovision.tv, site-ul oficial al competiţiei, piesa „De la capăt” a sensibilizat nu doar publicul din Republica Moldova – care a clasat România pe primul loc, la fel ca juriul moldovean -, ci şi pe cel din Italia şi Spania, unde televotul poziţiona Voltaj pe locul al doilea.

Telespectatorii din Franţa şi Portugalia au votat şi ei în număr mare pentru români, Voltaj ocupând poziţia a patra la televot în cele două ţări. „De asemenea, s-a votat pentru România şi din Austria, Belgia, Irlanda şi Israel, unde publicul poziţiona trupa Voltaj pe locul 7. Ungaria şi Cipru acordau locul 8 românilor, conform rezultatelor televotului, iar Estonia considera, conform aceloraşi rezultate, că reprezentanţii noştri ar fi trebuit să încheie competiţia pe locul 10″, spune TVR citat de Mediafax.

Cu toate acestea, țara noastră a obținut doar poziția 15.Punctajul obţinut de piesa „De la capăt” a trupei Voltaj a fost acumulat prin voturile pe care reprezentanţii României le-au primit din partea Moldovei (12 puncte), Spaniei (5 puncte), Belgiei (5 puncte), Israelului (5 puncte), Portugaliei (4 puncte), Danemarcei (2 puncte), Ciprului (1 punct), respectiv Ungariei (1 punct).

About the author

Gabriel Fereșteanu

Jurnalist, Evenimentul Zilei | Editor Coordinator ZDT.RO | Blogger at http://feresteanu.eu

Leave a Comment