MEDIA NEWS

TVR se îndreaptă spre o premieră! Monica Ghiurco despre PRIMELE posibile schimbări

12968652_1016139201786307_583248352_n
Scris de: Alin Pătru

Comisiile de cultură reunite ale Camerei Deputaților și Senatului o vor audia, mâine pe Monica Ghiurco, nominalizată de Consiliul de Administrație pentru funcția de Președinte Director General al postului public. Jurnalista a dezvăluit spre ce se îndreaptă televiziunea publică, dar și punctele principale din planul de redresare a situației grele din TVR.

În ceea ce privește grila de programe, Ghiurco este de părere că TVR trebuie să răspundă cerințelor publicului ,, Românii vor să vadă la TVR emisiuni serioase, dezbateri, anchete şi reportaje, dar şi divertisment de calitate, nemaivorbind de ştiri şi analize care să îi menţină la current”. Planul său de redresare pornește de la cauzele care au aruncat televiziunea într-o criză și propune soluții concrete ,,Pentru noi, cei din TVR, este foarte clar faptul că situația financiară din acest moment este rodul încălcărilor repetate de lege care s-au produs la vârful televiziunii începând din 2006 încoace. Referitor la soluții posibile, primele 3 fac referire relansarea producţiei de programe, oprirea cheltuielilor inutile şi încheierea unui pact cu salariaţii în privinţa eşalonării executării hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile.”, mărturisește jurnalista.

Monica Ghiurco a venit în familia TVR din anul 2002, timp de 14 ani a fost pe rând, reporter acrediat la Guvern, producător și realizator a mai multor emisiuni, iar în 2013 a fost distinsă cu premiul APTR pentru realizarea seriei de filme documentare istorice ,,Moștenirea clandestină”.

About the author

Alin Pătru

Leave a Comment