NEWS NEWS ALERT TIMP LIBER

Unde merg BANII PUBLICI. Verifică aici totul despre TRANSPARENȚA BUGETARĂ

12274759_925663567470929_2564527595573298155_n_56810400

Guvernul a lansat astăzi, prin Ministerul de Finanţe, platforma www.transparenta-bugetara.gov.ro, unde toţi cetăţenii cu acces la internet vor putea consulta veniturile şi cheltuielile autorităţilor şi instituţiilor de stat, fie că vorbim de primării, ministere sau școli.

„Este un element în plus în procesul de transparentizare a activității administrației, dar mai ales a modului de cheltuire a banului public”, a declarat premierul Dacian Cioloş, cu ocazia lansării proiectului.

Premierul a mai afirmat că transparența este un element esențial pentru îmbunătățirea performanței administrației, adăugând că a cerut Ministerului de Finanțe să existe încă de la început și o urmărire atentă a execuției bugetare, atât cantitativ, cât și calitativ.

„Cantitativ, ca să vedem unde se cheltuie banul, ca să putem să-i orientăm la timp spre alte domenii unde e nevoie de ei, dar și calitativ, să putem compara sumele care se cheltuiesc și rezultatele”, a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, programul ar trebui să permită și „înlăturarea unor riscuri de fraudă sau de corupție”, întrucât „de multe ori, la noi sunt discuții nu legat de utilitatea unor investiții, dar de eficiența cheltuirii banilor pentru o investiție sau alta”.

About the author

Gabriel Fereșteanu

Jurnalist, Evenimentul Zilei | Editor Coordinator ZDT.RO | Blogger at http://feresteanu.eu

Leave a Comment