LIFE HACKS

Unghiile cu gel – PERICOLUL din spatele frumuseții

nails

Nu toate femeile au norocul de a se naște cu o manichiură impecabilă. Din fericire, tehnologia ne-a făcut să recurgem la diferite artificii de înfrumusețare, iar cel mai cunoscut dintre ele este manichiura cu gel. Deși oferă un aspect plăcut și elegant, manichiura cu gel prezintă un mare pericol pentru sănătatea dumneavoastră și, mai ales, pentru femeile însărcinate.

Favorizează distrugerea serioasă a unghiilor. Manichiura cu gel este mai agresivă cu unghia decât cea normală. Aspectul deteriorat al unghiilor se va observa imediat după îndepărtarea gelului, și asta încă de la prima aplicare. Un ciclu complet de regenerare a unghiilor durează aproximativ 5 luni de zile.

Radiațiile la care îți expui unghiile cauzează cancer. Unghiile cu gel se usucă la lumina unei lămpi cu radiații ultraviolete (UVA). Studiile arată că o expunere prelungită la ultraviolete va crește riscul cancerului de piele. Fiecare ședință este importantă în creșterea acestui risc, iar procesul e unul cumulativ.

maxresdefault

Îndepărtarea lor cauzează eczeme. Gelul se îndepărtează cu acetonă pură foarte periculoasă pentru unghii (soluția găsită în comerț nu este la fel de nocivă pentru că, pe lângă acetonă, conține substanțe care întăresc unghia). Oja gel se poate înlătura numai cu acetonă 100% care declanșează în numeroase cazuri reacții alergice precum eczemele.

Pot afecta sarcina. Substanțele volatile ce intră în componența ojei gel pot fi pentru o viitoare mămică la fel de nocive cum este fumul de țigară. Un ingredient periculos aflat în această ojă se numește methyl methacrylate și cauzează probleme respiratorii, iritații la nivelul pielii și al ochilor.

 

Methyl methacrylate-ul este interzis de Administrația pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor (FDA), dar există în produsele din saloanele de manichiură!

About the author

Adelina Gherasim

Leave a Comment