MEDIA NEWS PEOPLE

Viața bate fimul: România spitalului bine CORUPT

06.-Centru-transplant-Spitalul-Universitar-Bucuresti-FM

Se întâmplă în România și, bineînțeles, tot în România este trecut cu vederea. Un „incident” a avut loc în urmă cu două zile la Spitalului Universitar din București. Personalul spitalului a considerat că 3 ore jumătate de așteptare a ambulanței nu reprezintă un chin suficient de mare pentru bărbatul care acuza dureri grave de spate, așa că pacientul a fost lăsat să mai rabde 30 de minute în genunchi lângă lift.

Abia când scena a fost filmată de un vizitator numit George Nicoloiu, interesul personalului a crescut considerabil. În timp ce soția bolnavului explica printre lacrimi cum au fost aduși până la lift, iar apoi abandonați în fața lui, domnul Nicoloiu discută cu o asistentă care susține că nimeni nu vrea să vină pentru a oferi ajutor. Nu putem să ignorăm două replici care subliniază atât incompetența, cât și corupția sistemului medical românesc:

Vizitator: Moare omul în spital?

Asistentă: Păi, a mai fost o dată. Ce să-i fac?

Lipsa șpăgii nu face minuni, însă amenințarea că vor apărea la televizor îi determină pe angajați să ia măsuri. Ei urcă pacientul în lift, apoi îl ajută cu pricepere să se așeze comod tot în genunchi.

Filmulețul a devenit viral după ce a fost postat pe o rețea de socializare. Domnul George Nicoloiu a oferit câteva detalii despre „incident”.

Reporter: Îl cunoșteați personal pe pacient?

Nu. Vizitam pe altcineva care este internat acolo.

Reporter: Ce v-a determinat să filmați?

Mila față de acel om. Stătea pe jos ca un câine!

Reporter: Acum se mai află în spital?

Da, este internat acum.

Reporter: După cât timp de așteptare?

După o jumătate de oră l-au băgat în lift abia.

Reporter: Știți din ce motiv se afla bolnavul acolo? Ce probleme avea?

Nu știu ce să vă spun. Cred că pareză.


 

Iar acum, să privim și partea bună a lucrurilor: clopotul de la Catedrală (cel cu chipul patriarhului Daniel), va ajunge în țară pe 15 mai și va răsuna în aproape jumătate de capitală. Clinchetul suav al celor 25 de tone pe care le cântărește vor acoperi gândurile negre ale poporului român, iar bolile vor fi reduse la jumătate. La jumătate de milion de euro.

About the author

Adelina Gherasim

Leave a Comment