LIFE HACKS NEWS

VIAȚA DE STUDENT: Cele mai bune zone din București

art-buc

Găsirea zonei ideale în care un student vrea să locuiască dă multe bătăi de cap. Pentru a fi mulțumiți, cu toții trebuie să analizăm anumiți factori când suntem în căutare de chirie” în București.

  1. Vânează cartierele sigure

În urma unui studiu, bucureștenii au decis care sunt cele mai sigure și care sunt cele mai periculoase. Astfel, în prima categorie intră Aviației, urmat de Tineretului și Titan. Imediat după se numără cartierele Băneasa, Baba Novac și Dristor. Zonele considerate periculoase de către bucureșteni sunt: Ferentari, Bucur Obor, Baicului și Rahova. La mijlocul acestui clasament se află cartiere precum Berceni, Apărătorii Patriei, Crângași, Lacul Tei.

  1. Încearcă să fii cât mai aproape de metrou

Într-un oraș atât de mare, distanța dintre domiciliu și mijloacele de transport în comun este esențială. Cotate cel mai bine sunt cartierele din apropierea stațiilor de metrou, dar și autobuzul reprezintă o alternativă bună.

Totuși, dacă aveți nevoie să folosiți cel mai rapid mijloc de transport în comun, e recomandat să evitați cartierele fără stații de metrou: Drumul Taberei, Colentina, Rahova, Ferentari.

harta-metrou-bucuresti

  1. Direct proprietar

Închirierea locuințelor direct de la proprietari nu vă ajută doar să salvați niște bani, ci vă scutește de riscul de a fi înșelat. Spațiile închiriate prin agenții imobiliare sunt un adevărat dezavantaj financiar: agenția trebuie plătită de dumneavoastră cu 50% din suma primei chirii. Pe lângă acest aspect, agenții imobiliari sunt maeștrii persuasiunii și vă pot influența să închiriați un apartament pe care nu îl doriți mult mai repede decât ar reuși de unul singur un proprietar.

  1. Prețul chiriei

Cele mai ieftine apartamente nu se vor găsi în zonele centrale și, în orice caz, este greu de crezut că un student își poate permite chiria în locuri precum: Unirii, Cotroceni sau Victoriei. Așadar, cele mai ieftine, dar și decente cartiere sunt Militari, Titanul, Drumul Taberei și Berceni.

About the author

Adelina Gherasim

Leave a Comment